e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Febrer de 2012

Quan parlem de l’impost per estada veiem que la població en general ho veu bé, fonamentalment perquè pensem que qui ho paga és un altre i també sabem que en altres destinacions ja ho hem pagat i entra dins de la normalitat.

Ara bé quan es va plantejar al sector turístic en general i especialment el que treballa amb volum i preus ajustats no els hi encaixa. Des que es va plantejar per part del Govern fins ara s’ha adaptat a les demandes i fets diferencials segons el territori, segons les categories d’allotjament, s’han adequat les tarifes, s’han tingut en compte l’edat d’exempció fins els setze anys, s’ha ampliat fins el 30 % la part que va als Ajuntaments i altres aspectes fruit del diàleg amb els representants dels ens locals i sobretot amb els del sector turístic, als quals hem d’agrair la dedicació i capacitat de diàleg que han tingut en tot moment a pesar de ser una qüestió no desitjada però que també i fruit d’una decisió del propi President després de parlar amb aquests representants va decidir donar un marge d’aplicació fins l’1 de novembre.

Fet que permet poder preparar amb més temps a tots els interlocutors d’aquest divers i complicat sector, de manera que la seva aplicació ja sigui avaluada amb temps i forma.

Crec que aquest retard ha de servir per parlar més que mai sobre la sostenibilitat econòmica de la promoció turística de Catalunya, a la vegada que del manteniment i inversions que com a destinació necessitem per continuar sent competitius i líders.

Aquest Fons per al Foment del Turisme que es crea per donar continuïtat i sostenibilitat a la promoció turística catalana s’ha de nodrir, el Govern ha vist que la millor manera és en base a aquest impost, crec que la reflexió pausada del sector acabarà concloent el mateix, però és bo que sigui fruit de la reflexió, discussió i posada sobre la taula dels recursos públics i privats de què es disposen en aquest moment i dels que es preveu en un futur.

El turisme és tant important per a Catalunya en aquets moments, que no fer aquest esforç seria imperdonable.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2884
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR