e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 d'Octubre de 2012

Espanya ha de prendre decisions, Catalunya i el President Mas ja les han pres

L' actual Espanya de les Autonomies s’ha acabat i com abans es prenguin les decisions de la seva dissolució millor. Ha estat una estructura que ha funcionat per fer la transició des de la dictadura però el creixement de les estructures autonòmiques a mesura que es traspassaven competències i a la vegada no s’abolia la corresponent de l'Estat Central ha provocat duplicitat en dos sentits, tant en el de l'estructura política en forma de Governs i Parlaments com la duplicitat d'administracions carregades de funcionaris públics d’una o altra administració.


Algunes autonomies no tenien cap sentit d’entrada, però va semblar que tothom havia de ser igual, “el cafè per a tots”. No tenien sentit ni històricament ni culturalment ni molt menys econòmicament; qüestions que amb els anys encara han empitjorat i no s’ha aprofitat el temps per a què siguin viables econòmicament per si mateixes.


Comunitats receptores de fons econòmics de les autonomies dadores i de fons europeus per desenvolupar la manca d' infraestructures o la manca de teixit empresarial productiu que no han aprofitat el temps i si que han creat les estructures polítiques i funcionarials per a desenvolupar un fals estat del benestar que ara esdevé insostenible.


En contra continuem tenint Catalunya i el País Basc juntament amb Navarra  que també, de manera desigual, tampoc estan satisfetes amb el nivell d’autogovern que tenen, especialment Catalunya.


Els motius diàriament els tenim als mitjans i avui  estalvio repetir-los però estem en un procés d’eleccions justament perquè així ho va decidir el nostre President Mas un cop esgotades o tancades les vies per un Pacte Fiscal en la línia del concert econòmic. Ara ja no hi ha retorn. La paraula la tindran els catalans en una propera consulta o referèndum, clar, transparent, assossegat però que ens portarà a decidir per nosaltres mateixos com volem que sigui el nostre futur i segurament com a estat europeu a una relació bilateral amb l’Estat Espanyol. Aquest serà el primer pas per la sostenibilitat dels territoris fins ara autonòmics.


El pas que ha de prendre l’Estat Espanyol es el de la dissolució de gairebé totes les autonomies excepte les anomenades abans, que son nacions ise’n senten, a la vegada que són sostenibles econòmicament per si mateixes.


Semblarà en aquest moment molt agosarat el que dic, però de ben segur que el temps donarà la raó i o es prenen ara aquestes decisions radicals o Europa els obligarà a prendre-les. Ffer-ho ara portarà a un gran estalvi a una economia espanyola que ara no se’n surt i si Catalunya fa el seu camí encara mes difícil ho tindrà.


Per aquests motius Espanya ha de prendre decisions i començar a recuperar autonomies que ni tenen sentit ni volen tenir les competències  per no assumibles, a la vegada col·laborar amb Catalunya perquè els seus ciutadans puguin expressar-se democràticament com volem ser en el futur, el plantejament del President Mas és clar,dret a decidir, Estat propi i a créixer com a nou Estat d’Europa sense por i en canvi amb molta il·lusió per un futur amb un millor benestar social per a tots els que vivim a Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1336
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR