e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Juliol de 2011

Aprovats els pressupostos 2011

Aquesta darrera setmana el Parlament de Catalunya ha aprovat els pressupostos de la Generalitat 2011. El vot favorable del Sr. Laporta i l’abstenció del PP  han fet possible la seva aprovació. Un cop mes el seny català, la visió pragmàtica de la situació, la valoració realista - dels partits i sobretot de la ciutadania- fan que anem avançant per un camí que ens portarà a l’estabilització econòmica i financera del país. No és gens fàcil de fer, però tenim un govern que s’està arremangant fins els colzes i prenent decisions dures i contradictòries respecte les preses en la darrera dècada.

Cal posar en relleu el suport que donen al govern els diferents grups parlamentaris que, d’una manera variable però responsable, volen que el país es vagi aixecant: el President exerceix el lideratge i alguns grups parlamentaris agafen el testimoni de manera tímida, no fos cas que es cremessin en l’àrdua batalla d’endreçar, redefinir, reestructurar i aprimar el conjunt de l’administració pública, tasca que la ciutadania de Catalunya va encomanar al govern. A la investidura varen ser uns, als pressupostos son uns altres, a la llei òmnibus esperem que s’hi sumin mes grups. La intuïció em diu que a mesura que ens anem distanciant d’allà on venim, es ratificaran i confirmaran com a positives les decisions preses, fent bona aquesta geometria variable que cada vegada serà mes àgil i decidida, o bé ens portarà a un pacte estable de govern.

Són múltiples les manifestacions, mes o menys orquestrades o organitzades espontàniament, que la ciutadania ens fa arribar i que el govern incorpora amb ànim flexible, capacitat d’adaptació i voluntat de consens quan es parla de  propostes assenyades i en positiu per part d’entitats, sindicats  o dels grups polítics.

L’inici és dur perquè inexorablement ha motivat canvis i ha sacsejat dinàmiques molt establertes. Però desenganyem-nos: el mateix canvi d’hàbits que multitud de famílies catalanes han fet i estant fent en aquests moments. Quan les línies creixents d’interessos , deute i dèficit vagin minvant enlloc de continuar pujant -com ens portava el sistema i la manera de fer dels darrers anys, sumat a la bonança econòmica mal administrada o tri-administrada- això permetrà que l’altra línia contraposada pugui pujar enlloc de baixar com passava els darrers anys. Em refereixo a la línia d’augment de llocs de treball, de creació d’empreses innovadores, la tornada als beneficis de les empreses existents, la fluïdesa del crèdit d’aquestes. En resum, la corba de la confiança creixerà, el sac de la confiança s’omplirà.

Un cop mes, Catalunya liderarà la recuperació en el nostre entorn mes proper, perquè haurà estat la primera en prendre les mesures oportunes, a pesar de les crítiques franques i del tot entenedores de bona part de la ciutadania que, en aquests moments, ho està passant molt malament. O critiques de partits polítics que fan el seu paper però com es  demostra amb el temps, el que dóna suport encara que sigui amb una abstenció en investidura, en pressupostos, en llei òmnibus o en tantes altres oportunitats, son els que finalment esdevenen mes creïbles perquè ajuden a que el país avanci. Fer avançar el país: el motiu pel qual els ciutadans ens han portat fins aquest parlament, donant a cada grup la representació amb escons que ostenta.

És evident que sense un pacte fiscal mes favorable i just per Catalunya, sense una capacitat mes àmplia per decidir, un futur de prosperitat pel país no és possible. Per aquest motiu, és fonamental  pensar en aquesta clau per les properes eleccions generals i –ara sí-  fer possible un canvi a Catalunya i una recuperació econòmica que, en un altre escenari, ja seria una realitat.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3053
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR