e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Gener del 2013

X legislatura del Parlament de Catalunya

Com a resultat de les darreres eleccions del 25 de novembre, un cop constituït el nou Parlament, realitzat el pacte de legislatura entre CiU i ERC, investit el president i els consellers ara tenim dos objectius: donar compliment a  la voluntat del poble des de un punt de vista nacional  i sortir de la crisi per no debilitar  socialment el nostre País.

Ja ho ha dit el president Mas, agenda nacional i social van juntes, és una i així ho entenem la majoria de catalans, per donar compliment als objectius s’ha realitzat aquest pacte de legislatura justament per tenir un govern fort que pugui aplicar el seu contracte programa.

Justament hi ha dos punts que marcaran la legislatura i ens hem de fer forts per aconseguir uns pressupostos que donin compliment als objectius abans esmentats:

    •    Finances públiques. La crisi econòmica, l’insostenible nivell de...

Continuar llegint...

31 d'Octubre del 2012

Espanya ha de prendre decisions, Catalunya i el President Mas ja les han pres

L' actual Espanya de les Autonomies s’ha acabat i com abans es prenguin les decisions de la seva dissolució millor. Ha estat una estructura que ha funcionat per fer la transició des de la dictadura però el creixement de les estructures autonòmiques a mesura que es traspassaven competències i a la vegada no s’abolia la corresponent de l'Estat Central ha provocat duplicitat en dos sentits, tant en el de l'estructura política en forma de Governs i Parlaments com la duplicitat d'administracions carregades de funcionaris públics d’una o altra administració.


Algunes autonomies no tenien cap sentit d’entrada, però va semblar que tothom havia de ser igual, “el cafè per a tots”. No tenien sentit ni històricament ni culturalment ni molt menys econòmicament; qüestions que amb els anys encara han empitjorat i no s’ha aprofitat el temps per a què...

Continuar llegint...

10 de Setembre del 2012

Suplicar els nostres diners i pagar interessos?, ja n'hi ha prou!

Tan li fa si ets catalanista, espanyolista o europeista  si vius i treballes a Catalunya, si ets empresari, treballador, autònom o assalariat català ja en deus de estar fart, d’aquesta situació.
L’altre dia un empresari que fins fa uns mesos mai no hauria pensat que em parlés d’aquesta manera, em deia:

“Aniré a manifestar-me l’ Onze de Setembre. No puc mes, la situació financera a Catalunya es insostenible. Treballem i no cobrem, les administracions ens deuen molts diners i no podem aguantar.  De l’esforç i la feina dels nostres treballadors i empreses, també de les famílies i del moviment econòmic que genera  Catalunya hi ha 16.000 milions de euros que cada any marxen  i no tornen”. I seguia així, “ja en hi ha prou!. Nosaltres em de recaptar els nostres propis diners i administrar-los, després ja serem...

Continuar llegint...

02 de Juliol del 2012

Corporació de Salut del Maresme i la Selva, un projecte sanitari sòlid i vigent

Escric aquestes línies en un moment personal no agradable. Per ningú ho seria. Les darreres setmanes, l’entitat que dóna servei sanitari a la Selva Marítima i l’Alt Maresme i jo mateix hem estat focus d’atenció d’alguns mitjans de comunicació per diferents debats polítics, be siguin locals o nacionals. Però la mateixa tranquil·litat que jo tinc de ben segur que la té la Corporació. Per això, desitjo que qui demana explicacions tingui respostes el més ràpid possible per poder separar el debat polític o visions de model sanitari diferents, del dia a dia d’una institució i el seu personal que necessiten totes les energies per donar l’atenció que requereix un moment complicat com el que estem vivint.

El 1989 vaig començar a treballar a l’Hospital Sant Jaume de Blanes (abans ja ho havia fet al de Calella). Fins...

Continuar llegint...

14 de Maig del 2012

Què en pensem dels peatges

Catalunya pateix una situació greu de discriminació respecte de la resta de l’Estat. En efecte, amb 632 km Catalunya és el territori de l’Estat amb més vies de peatge. Això significa que la meitat de vies de gran capacitat són de pagament. En canvi, només el 18% de les vies de gran capacitat de tot l’Estat són de pagament.

És lògic que els ciutadans estiguin indignats.

Cal posar de relleu, tanmateix, que aquells que ara impulsen la campanya, en el seu moment des del Govern van passar de la “Catalunya lliure de peatges” als “Peatges més cars de la història de Catalunya”. L’únic peatge eliminat físicament a Catalunya va ser el de la B-30 a Sant Cugat, amb un Govern de CiU a la Generalitat.

CiU està treballant en tres direccions:

a) Instar...

Continuar llegint...

02 d'Abril del 2012

El pacte fiscal i les balances fiscals

Els últims dies s’ha parlat molt de l’estat propi, la pervivència com a nació, la transició nacional, el dret a decidir per nosaltres mateixos. Són qüestions que estan damunt la taula i preocupen cada cop més per molts i diversos motius, però hi ha una idea de fons que és segurament el que aplega més ciutadans de Catalunya: tenir a les mans la capacitat de mantenir la cohesió social, la convivència, la capacitat de progrés i el nostre model d’estat de benestar.

És a partir d’aquesta idea des d’on el nostre president, Artur Mas, va encarar el seu discurs en el darrer congrés de CDC: hem de representar la majoria dels catalans, i ens preocupen fonamentalment aquestes qüestions esmentades anteriorment, de la mateixa manera que ens preocupa aquesta idea de fons. El primer que hem d’aconseguir per mantenir tot això és...

Continuar llegint...

22 de Febrer del 2012

L'impost turístic no tothom ho veu igual

Quan parlem de l’impost per estada veiem que la població en general ho veu bé, fonamentalment perquè pensem que qui ho paga és un altre i també sabem que en altres destinacions ja ho hem pagat i entra dins de la normalitat.

Ara bé quan es va plantejar al sector turístic en general i especialment el que treballa amb volum i preus ajustats no els hi encaixa. Des que es va plantejar per part del Govern fins ara s’ha adaptat a les demandes i fets diferencials segons el territori, segons les categories d’allotjament, s’han adequat les tarifes, s’han tingut en compte l’edat d’exempció fins els setze anys, s’ha ampliat fins el 30 % la part que va als Ajuntaments i altres aspectes fruit del diàleg amb els representants dels ens locals i sobretot amb els del sector turístic, als quals hem d’agrair la dedicació i capacitat de diàleg que han tingut en...

Continuar llegint...

14 de Desembre del 2011

Els propers pressupostos per el 2012

A poques setmanes de la propera presentació dels pressupostos per el 2012 per part del Govern, se’ns obren varis interrogants i a la vegada unes reflexions respecte com seran, qui els aprovarà, sobre si seran molt restrictius o si són els que Catalunya es mereix.

Se’ns presentaran els nous pressupostos setmanes després dels resultats de les eleccions al Congrés de Diputats amb la majoria absoluta del PP i la posició  de lideratge de CiU assolint la victòria a Catalunya per primer cop en unes estatals. I rebent per tercera vegada consecutiva  la confiança de la majoria dels catalans aquest cop amb el pacte fiscal com a repte fonamental perquè Catalunya pugui avançar decidint per si mateixa els pròxims anys.

Com afectaran aquestes premisses als pressupostos? Doncs serà vital el posicionament del nou govern espanyol del PP, que ara encara no s’ha constituït....

Continuar llegint...

05 d'Octubre del 2011

Salvaguardar el model sanitari és cosa de tots

Aquets primers nou mesos del nou govern català, han estat d’una gran valentia i responsabilitat, de dir i mostrar la realitat i a la vegada posar-se a treballar en solucions per redreçar i reorientar els departaments o serveis que estaven en fallida des d’un punt de vista econòmic. I malauradament l’àmbit econòmic és el que ha servit com primer argument i de més pes per prendre decisions gens fàcils i dures per tots; Ciutadans, entitats, tècnics, professionals i polítics. Ara bé, darrera de tota decisió relacionada en l’economia, avalada per les dades que el govern ens fa arribar tenint-ne un coneixement real i també mitjançant auditories externes i els sistemes de control,  hi ha una justificació social.

Tothom, ja fa dos anys, tenia clar que s’haurien de prendre mesures i que s’hauria d’actuar. De manera tímida...

Continuar llegint...

25 de Juliol del 2011

Aprovats els pressupostos 2011

Aquesta darrera setmana el Parlament de Catalunya ha aprovat els pressupostos de la Generalitat 2011. El vot favorable del Sr. Laporta i l’abstenció del PP  han fet possible la seva aprovació. Un cop mes el seny català, la visió pragmàtica de la situació, la valoració realista - dels partits i sobretot de la ciutadania- fan que anem avançant per un camí que ens portarà a l’estabilització econòmica i financera del país. No és gens fàcil de fer, però tenim un govern que s’està arremangant fins els colzes i prenent decisions dures i contradictòries respecte les preses en la darrera dècada.

Cal posar en relleu el suport que donen al govern els diferents grups parlamentaris que, d’una manera variable però responsable, volen que el país es vagi aixecant: el President exerceix el lideratge i alguns grups...

Continuar llegint...