e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Abril de 2009

Seria reconfortant que això que Sarkozi ha dit de Zapatero no fos cert. Que no fos cert que el president francès ho ha dit. I que això que ha dit no fos cert. Però no podem tenir aquesta seguretat.

A tots els ciutadans ens agrada tenir un president de govern “de fiar” i “intel·ligent”. Perquè això dóna confiança, principalment en temps crítics. No sembla ser aquest el nostre cas.

Que Zapatero no és “de fiar”, ni en els assumptes nacionals ni en els internacionals, és, lamentablement, una impressió molt generalitzada que han avalat diversos personatges, des de Jordi Pujol a Mariano Rajoy. S’ho ha guanyat a pols, amb tot el que fa i tot el que diu.

Si, a sobre, fos cert, com sembla, que Sarkozi va dir que «Zapatero pot ser que no sigui gaire   intel·ligent», això afegiria un altre motiu de malestar a la nostra ciutadania. No tenia cap necessitat de dir-ho i pot molestar-nos, però tampoc no se li pot negar la llibertat d’opinió.

I els posteriors “desmentiments formals” per a treure importància al tema no resulten gaire convincents. Sobretot quan la candidata del Partit Socialista Francès en les últimes eleccions, Sègolène Royal, ha enviat una carta a Zapatero demanant-li disculpes per les «injúries» de Sarkozi. A més, qui es molestaria a desmenti algú que, per exemple, afirmés que la cancellera   alemanya Merkel, o el president Obama o el Papa “pot ser que no sigui gaire intel·ligent”? Segurament ningú. Quina necessitat hi ha de fer-ho?         

Que Zapatero no és un geni salta a la vista. No és imprescindible per a ésser elegit ni per a governar. Però «no ser gaire intel·ligent» ja és una altra cosa. Per això és molesta i preocupant aquesta apreciació del president francès Sarkozi. Els desmentiments formals de ben poca cosa serveixen. Potser no seria cap mala idea, per intentar contrarestar aquesta impressió, fer un referèndum sobre la intel·ligència de Zapatero. No ho sé.  

Als ciutadans, lògicament, no ens agrada que es digui això del nostre president, i a Zapatero el pot perjudicar seriosament en la seva consideració nacional i internacional. Sobretot perquè ja té la fama de no ésser “de fiar”.

El seu col·lega francès li ha fet  una mala passada. Un mal cartell electoral i un dubtós futur per a Zapatero.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1605
1
Comentaris afegits 
Narcís (Figueres) 20-04-2009 - 11:28
Amb quina finura wifredo li diu a Zapatero el que se li ha de dir! Fa vergonya tenir un president que un president de França el tracti així!
TORNAR