e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 d'Abril de 2011

Es diuen i es diran tantes coses sobre l’anunciada retirada de Zapatero que, en el festival del xarlatanisme políticomediàtic s’intentarà confondre la gent.

Sol passar sempre, lamentablement, davant de notícies d’aquesta envergadura. Els polítics, en busca de notorietat i vots. Els mitjans, per tal d’augmentar audiència i publicitat.

Per als ciutadans, però, la cosa és simple i clara. Zapatero, aquesta vegada, ha fet cas a la veu del carrer: que se vaya. A la veu de la opinió pública expressada a les enquestes. A la veu dels milions d’aturats. A la veu dels que temen perdre el seu lloc de treball. A la veu dels pensionistes que veuen minvades les seves pensions. A la veu de l’economia fallida. A la veu d’aquells que el votaren i estan defraudats. A la veu d’un futur encara massa negre.

Per això, més que una retirada sembla una fugida. Dels problemes reals, dels que ha creat i dels que han de venir. I una fugida d’ella mateix. Perquè ja no és el que era –amb bones intencions equivocades- en temps del somriure i el talant, de les promeses fàcils, del redemptorisme demagògic dels dèbils i els marginats. Ja és un altre. Ni ell mateix es reconeix, obedient, forçosament “sí o sí”, als Botín i a les Merkel.

Fuig d’ell mateix, perquè el fan fora els seus errors passats, de principiant, il·lús o insensat, i la desbocada crisi d’ara, que no va saber preveure, ni admetre, ni controlar a temps. I tampoc desprès. Encara que –geni i figura fins a la sepultura- intenti salvar la cara, perjudicant el seu partit –dividit i desorientat- davant les pròximes eleccions locals i autonòmiques de maig, i sense atrevir-se a avançar les generals, que podrien clarificar el panorama, amb la qual cosa perjudica, també, el país, sotmetent-lo a la interinitat i al desconcert.

Zapatero fuig dels seus errors, dels problemes, del futur  i d’ell mateix, però no del seu ego, que ara revestirà de víctima propiciatòria a l’altar de la salvació de tots els fills d’Eva. Que els déus l’escoltin.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1148
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR