e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Febrer de 2010

Fa bé, Zapatero, de demanar ajuda. No li queda cap més remei. És un nàufrag amb l’aigua al coll. S’ofega i pot enfonsar el país, amb ell. El seu SOS és plenament justificat.

Ara demana ajuda fins i tot al Partit Popular. I ho fa desesperadament. I cridant. No ja en nom seu, que seria reconèixer el fracàs de la seva política, sinó en nom d’Espanya, cosa que encara és pitjor. Significa, ni més ni menys, que ha portat el país arran de precipici. És a dir, de la bancarrota econòmica i política.

En aquesta situació extrema, qui li donarà un cop de mà gratuïtament, sense contrapartides? Tots els qui durant aquests anys del seu mandat l’han ajudat, n’han tret profit. N’hi ha que n’han tret més i n’hi ha que n’han tret menys. I n’hi ha que n’han tret més promeses que realitats. Però Zapatero ha aconseguit comprometre’ls en la seva política, que és tant com dir en el seu fracàs.
Qui no s’ha deixat comprometre, per bé o per mal, segons es miri, és el principal partit de l’oposició. El Partit Popular, partit que, des del primer moment, Zapatero va ignorar irresponsablement en les grans decisions i que es va proposar destrossar, com li pot prestar ajut en aquest moment? ¿Demanar ajut a qui has apartat i ofès sistemàticament, a qui és, precisament, alternativa de govern, a qui espera que caiguis per posar en pràctica un altre programa de govern?

Si espera que ara el Partit Popular l’ajudi, n’haurà de pagar un preu molt alt. Rajoy ja li ha dit que, d’entrada, ha de retirar algunes de les decisions que ha pres i alguns dels projectes que té previstos dur a terme, com és ara la pujada d’impostos i el repartiment improductiu i sense control de diner públic. I, a més,  haurà de demorar el cobrament de l’IVA als empresaris, i ha de reduir dràsticament les despeses de l’Estat; per exemple suprimint ministeris, entre altes coses.  

Són premisses bàsiques perquè es pugui començar a parlar d’un “gran pacte”. Si no s’admeten, demanar un “gran pacte” és una simple maniobra per a guanyar temps. I un parany que  pretén que l’oposició caigui en la trampa de veure’s compromesa amb una política que no és la seva i que ha demostrat portar al fracàs. Si el principal partit de l’oposició també perd crèdit –i no en té pas massa-, i si deixa de ser una alternativa de govern, s’haurà creat un gran buit de poder. Ja no hi haurà ni tan sols esperança.
Fa bé, Zapatero (amb l’aigua al coll no li queda més remei), de demanar ajuda, encara que se li veu massa que ho fa a la desesperada, però segurament que no ho fa malament Rajoy quan li posa condicions; per no enfonsar-se plegats. I amb  ells, el país.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1043
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR