e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Novembre de 2008

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya, CAC, nasqué amb pecat original. I això no hi ha baptisme que ho pugui esborrar. Ni que tots els seus membres es submergissin a les aigües del Jordà.

Sempre pesarà sobre aquest organisme regulador la sospita, que és el pitjor que li pugui passar a un ens d’aquestes característiques i amb una missió social tan important com la que té encomanada. Missió que consisteix, nogensmenys, que vetllar pel bon funcionament, pluralisme i qualitat dels mitjans audiovisuals (televisions i ràdios) i la distribució segons la normativa i amb criteris de neutralitat de les noves llicències d’emissió.

Quan els seus membres no només han estat proposats per quotes de partit sinó que a més a més uns són polítics amb carnet i altres han ocupat molt recentment càrrecs polítics de confiança a l’administració o en partits, aquesta sospita de politització i de falta de neutralitat en les seves decisions, fins i tot en els casos en què no sigui certa, està més que justificada.

Quan les queixes de partidisme i d’injustícia en la recent concessió i distribució de freqüències radiofòniques procedeixen tant de El Periódico, com de la COPE i de Onda Rambla (Luis del Olmo), per citar uns exemples ben diferents, és raonable pensar que les coses no s’han fet bé.

I a això ha de respondre , no amb desmentiments i protestes, sino amb arguments clars i convincents el CAC, si no vol que aquell pecat original, augmentat enlloc de ser expiat, derivi en un clamor de petició de dimissió dels seus membres –remunerats a preu d’or-, de dissolució de l’organisme –necessari i que he defensat si compleix correctament la seva funció- o de reforma a fons per salvar-lo de l’actual segrest polític.

Segrest del qual ni la qualitat humana dels seus membres podrà alliberar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1891
12
Comentaris afegits 
Juan (Barna) 29-11-2008 - 21:39
Los cómites de etica tienen que salir de cada organismo que emite comunicados, incluyendo lo medios de comunicación. Cuando son propiciados por el gobierno de turno o por el parlamento de turno, tendrá la imparcialidad que le convenga al poder de turno.
joan a. (Tarragona) 26-11-2008 - 19:24
No sé si a algú li sembla bé que un organisme que ha de ser independent i se'n diu, tingui els seus membres escollits pels partits polítics i que ells mateixos siguin polítics de carnet o ex alts responsables del govern i de partits. A mi no.
TCN (Madriz) 26-11-2008 - 12:34
No vaig veure cap article teu quan la generalitat valenciana va adjudicar 4 freqüències a la COPEchuela i 4 més al Pedrito Piscinas, ¿que et passa Espina?, ¿es que els apaniolis et paguen per prendre posicions del seu costat, com al Kropotkin?
lluis (tortosa) 26-11-2008 - 00:06
Si les queixes venen de medis afins al PSC i al PP, per deducció els del CAC són tots d'ERC o d'IC o de CiU. Tenint en compte que el PSC és majoritari, no s'entén com ha passat això. Potser a més d'un li toca repassar lògica de batxillerat.
Manuel (Sabadell) 25-11-2008 - 20:15
És dificil saber si es va fer bé o malament, just o injust, però la sospita és lícita - i més- quan es veu la politització d'aquest organisme. dominat pels partits polítics. Aquesta és la realitat i serà un llast mentre no es canvii la forma de nomanament
TORNAR