e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 d'Abril de 2011

Se senten els seus passos, els de Rajoy

Pot ser bo o dolent que arribi a la Moncloa. Agradarà o no agradarà, segons a qui. Però se senten els seus passos, els de Rajoy. Com se sentien, fa temps, els de Zapatero cap a la porta de sortida, ara se senten els de Rajoy cap a la porta d’entrada.

Dolent per a uns, bo per als altres. El temps ho dirà si finalment les enquestes a favor del PP es confirmen. En tot cas, la seva arribada seria més coherent amb la política que sembla que ara toca fer i que ja està fent, al dictat, Zapatero. La dreta sol saber més d’economia que l’esquerra. Aquesta sap més de repartir-la, bé o malament, però abans, o al mateix temps, s’ha de crear. D’on no ni ha, no en raja.

A Catalunya, a més, ja mana el centredreta de CiU, que pacta amb els populars de la intrèpida Camacho. I precisament el dia que es celebren els cent dies de la presidència de l'Artur Mas, Mariano Rajoy ha visitat, amb expectació, per primera vegada el Parlament, el mateix que aprovà el famós Estatut després retallat, legalment, pel Constitucional. I al mateix noble recinte, custodi de totes les essències identitàries, don Mariano ha parlat i escrit en català per a la presidenta Núria de Gispert i no en la intimitat com Aznar.

I, fins i tot,, Rajoy ha demanat públicament a Zapatero que entregui ja a Catalunya allò que se li deu per el Fons de competitivitat –“en compliment de la llei”- i que no deixi l’economia catalana a l’estacada. Actitud de recolzament que el president Mas ha agraït en una interessant entrevista de la televisió catalana en la qual ha tractat a Rajoy amb molt de tacte. Artur Mas sembla que també sent els passos de don Mariano cap a la Moncloa.

Encara que Mariano Rajoy no ha deixat de retreure-li, també suaument, a Mas que un President de la Generalitat, hagi votat “si” a la consulta sobiranista organitzada per algunes entitats a Barcelona, ja que un president de Catalunya ha de ser-ho de tots els catalans i no només de la meitat o menys. Fins i tot, com Jordi Pujol, ho ha fet anticipadament i exhibint el sentit del seu vot –sense respectar-ne el secret- per tal d’alentir l’opció sobiranista. Jugar amb cartes marcades!

A la tercera temptativa, Artur Mas ha portat la seva dreta moderada i nacionalista al poder a Catalunya, i també a la tercera Rajoy pot portar al poder la seva dreta espanyolista.

Tot coherent davant la profunda crisi econòmica. El diner és de dretes. I, per altra banda, la política, com algú ha dit “fa estranys companys de llit”.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
874
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR