e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Juliol de 2010

Renunciar a l'Estatut

La cosa és ben senzilla, senyors polítics descontents amb la sentència del Constitucional. No s’escalfin tant el cap. Els proposo renunciar a l’Estatut. Res de sotmetre’s a un tribunal que han deslegitimat, desautoritzat, vilipendiat, escarnit i tot el que feia falta per a parar-li els peus. Una mica de dignitat, senyors. Res de doblegar-se a les malèvoles intencions d’un Zapatero que torna a burlar-se de vostès declarant-se satisfet d’allò que vostès consideren una gasòfia que els indigna, els consterna i els fa vomitar, acceptant hipotètics sargits d’una cosidora que entri per la porta de servei.

Res d’acceptar que el PP de Rajoy li hagi fet legalment, a Zapatero (quin alleujament!), la feina bruta de fer adaptar l’estatut català a les normes constitucionals, estatut que ara satisfà a tots dos i que el president del Govern considera que marca el sostre de les aspiracions identitàries i nacionals de Catalunya. Ja els vam advertir que, en això, aquests dos personatges (més enllà de gestos espectaculars i paraules gruixudes) aviat es posarien d’acord. Què s’han cregut aquesta gent¡ Bon cop de falç¡ Oi?

No li donin més voltes. Ni engolir, ni manifestacions, ni  més proclames urbi et orbi de tantes promeses de fidelitat, ni jugar més a gegants i capgrossos. Res de conformar-se amb les engrunes de tants ideals concebuts, amb les restes de tantes aspiracions de la nostra mil·lenària història nacional. Siguin fidels a la crida de la sang; no es venguin per un plat de llenties de Madrid.

Senyors diputats delParlament, no discuteixin ni es divideixin més; que no se’ls vegi més el folre. Siguin decidits i passin a l’alternativa en aquestes irrepetibles circumstàncies històriques. Res de solemnes manifestos ni declaracions que s’emporta el vent. Si no s’atreveixen (per allò de la butxaca i perquè els tancs espanyols estan en mans de la catalana Carme Chacón) a declarar la independència; diguin no a aquest estatut. Tinguin la valentia i la dignitat (si el Constitucional no els ho impedeix) de renunciar-hi, de refusar-lo. L’honra o els vaixells? Triïn, senyors descontents i emprenyats. Ara poden ser uns herois per a l’historia eterna ...o uns despreciables covards

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1150
5
Comentaris afegits 
Ignasi (vic) 06-07-2010 - 14:07
No us espanteu , que ning retirar l'Estatut encara que la Sentncia dongui la re en moltes coses al PP; es quederien en calotets, perderien bous i esquelles. Protestaran pero aprofiteran el que poguin. Primer "la butxca"!!!
Robert (Sabadell) 06-07-2010 - 13:58
L'ironia del wifredo espina, que se'n fot dels emprenyats per la Sentncia, s massa forta per ser compresa per ments simplistes, que llegeigen les paraules i no les intencions. Qu burros!
alfred (Barcelona) 06-07-2010 - 00:14
No todo esta perdido, es cuestin de reunir las firmas necesarias para solicitar la reforma de la Costitucin Espaola, el traje se noa ha hecho pequeo y hay que hacerse otro.
Sergi (Barcelona) 05-07-2010 - 10:59
La gent est tan acostumada a les proclames incendiries, infantils i grandiloqents que ja no sap captar les ironies. Senyor Espina, un cap lcid. Llstima que prediqui al desert.
xavi (amposta) 03-07-2010 - 19:34
El gran comentariste wifred espina se'n fot dels emprenyats amb la sentencia.No ho veieu?
TORNAR