e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Setembre de 2011

Vol rebentar Espanya... i és possible que rebenti Catalunya.  En més de cinquanta anys de periodisme mai no havia sentit –o potser se m’havia escapat?– una proclamació pública com aquesta d’un destacat polític català.

En una entrevista per a TV3, Alfons López Tena, exdirigent de CiU i exmembre del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), actual diputat autonòmic, va respondre així a la pregunta de l’interès del seu partit (SI) a “fer política” a Madrid: «L’interès per anar a les Corts espanyoles és per a fer política independentista, és a dir, per a rebentar Espanya des de dins, per a defensar els interessos de Catalunya i fer mal als interessos espanyols i utilitzar-ho com a plataforma mediàtica de cara als mitjans de comunicació espanyols, catalans i internacionals.»

Proclamacions –¿desafortunades, fonamentalistes o de mala fe?– com aquestes no fan mal precisament a Espanya, sinó que desqualifiquen, en primer lloc, el seu autor i l’inhabiliten, èticament, com a polític seriós i solvent. Perjudiquen clarament l’independentisme català –la legitimitat del qual no es posa en dubte– i també el nacionalisme; i fins i tot el catalanisme més arrelat. Danyen –'rebenten'- Catalunya.   

López Tena hauria d’haver rectificat immediatament (no consta que ho hagi fet), públicament i contundentment. No per a desagreujar tota aquesta Espanya que no li agrada, com a tants, i de la qual desitja impetuosament anar-se’n, també com alguns. Ni tan sols per cortesia, per bona educació o per salvar el seu propi nom i la seva trajectòria, sinó per no caure sota el pes dels improperis que li plouran de tots cantons i dels quals ara difícilment es podrà defensar; ni emparant-se en el socorredor victimisme.

Deuria haver rectificat –i demanat disculpes– pels companys de la seva mateixa formació política, per la classe política catalana, de totes les formacions, i per no perjudicar més els interessos catalans que diu defensar. Quines reaccions no cal esperar-nos ara, de les seves paraules, en tota l’ampla geografia hispana? Com respondre als desaires i atacs que es fan a Catalunya i als insults que tan sovint irriten la sensibilitat de la ciutadania catalana, diversa i plural, però responsable, certament més que alguns dels seus polítics?

La candidata socialista Carme Chacón afirma que, en la geografia espanyola, hi ha dues classes d’anticatalanisme: «el dels ignorants i el dels de mala fe». ¿Es podrà dir això mateix de Catalunya quan, per les mateixes o semblants raons, personatges com López Tena proclamen les seves “males intencions” respecte a Espanya? Aquest senyor ha quedat políticament desprestigiat i en calçotets.

Així no es defensa Catalunya ni els interessos dels catalans. Així es tanquen les portes a les negociacions, especialment a les del nou govern d’Artur Mas. Així es mina tota possibilitat de pacte fiscal, tan necessari i desitjat. Així només es va a la confrontació, no a l’anomenada “transició nacional” que diu capitanejar el president català. Així, en el context de crisi que ens enfonsa a tots, només anem cap al caos.

Així es rebenta, principalment, Catalunya. Gràcies senyor López...  
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1307
1
Comentaris afegits 
Lluis Muntaner (Barcelona) 26-09-2011 - 20:05
Podría haber terminado con una frase algo más irónica: Així es com els espanyols, principalment, rebentan Catalunya.
TORNAR