e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juliol de 2015

Rajoy a Catalunya com un don Tancredo?

Es parla d’un viatge de Rajoy a Catalunya, la setmana vinent, per a “desactivar” les maniobres del president Mas al davant del moviment separatista, que cada vegada va adquirint més confirmació.  No sembla que es pugui augurar gaire èxit a don Mariano, en aquest viatge.

D’entrada, cada vegada que s’anuncia que un president del govern central va a Catalunya fa la impressió que va a l’estranger. O sigui, que no transita pel mateix país, cosa que projecta una sensació estranya, fins i tot ridícula.

Que, a més, s’anunciï que l’objecte d’aquest desplaçament és desactivar o contrarestar l’actuació de rebel·lia d’una part del poble català, que projecta pronunciar-se formalment a favor de separar-se de l’Estat sorprèn, perquè aquestes coses es fan, però no es proclamen abans de fer-les.

I sí, a sobre, aquest moviment de rebel·lió està organitzat i dut a terme pel màxim representant ordinari de l’Estat a Catalunya, segons disposen la Constitució i l’Estatut, textos que va jurar o prometre solemnement acatar i fer complir el mateix president de la Generalitat (representant i part de l’Estat), el contrasentit resulta colossal.

Què hi ferà, Rajoy, a Catalunya, possiblement la setmana entrant? Amb quina autoritat? Amb quines cartes? Amb algunes que es traurà de la màniga? A ser novament humiliat? ¿A evidenciar, una vegada més, el seu paper de don Tancredo?

En qualsevol lloc, i més en política, quan algú, en lloc d’agafar el bou per les banyes, es queda quiet, esperant que el problema passi de llarg,o es resolgui sol, tenim un don Tancredo.

O Rajoy ve a Catalunya amb una nova estratègia política atractiva i convincent, que realment contraresti el sentiment centrífug que s’hi ha instal·lat des de les mateixes instàncies catalanes  representatives de l’Estat, o pot estalviar-se aquest viatge a l’estranger pròxim.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1029
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR