e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Juny de 2008

Preguntes a Pujol, Maragall i Montilla


L’assumpte té el suficient trenat jurídic, polític i social, amb les conseqüències que se’n puguin derivar, per talde que tota la ciutadania, catalana i espanyola, sàpiga clarament quina és la resposta de l’actual president de la Generalitat, José Montilla, i la dels dos expresidents, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, a les tres següents preguntes:

Primera: Té, al seu parer, “legitimitat” o “il·legitimitat” el Tribunal Constitucional per pronunciar-se sobre l’Estatut, com estableix el vigent ordenament jurídic que li atorga competències per tal finalitat?

Segona: Aprova o desaprova l’anunciada convocatòria de la prestigiosa i activa institució Omnium Cultural, fent una crida a la “unitat ciutadana per fer front comú davant el Tribunal Constitucional” amb la finalitat de “qüestionar” la “seva il·legítima intervenció” i “deslegitimar-lo per emetre una sentència sobre l’Estatut de Catalunya”?

Tercera: En conseqüència, creu que davant una possible sentència que invalida, per inconstitucional, algun o alguns aspectes de l’Estatut, la ciutadania catalana ha d’adoptar una actitud pública de desobediència i rebel·lia?

Molt honorables senyors Pujol, Maragall i Montilla, pronuncieu-vos clarament, sense ambigüitats, sense subterfugis. Davant la importància de l’assumpte i la gravetat que pugui adquirir, els ciutadans “que viuen i treballen a Catalunya” i els de la resta de l’Estat, mereixen conèixer directament i pública la vostra autoritzada opinió

No ho oblideu: qui calla atorga. I teniu tot el dret a “atorgar” i a no “atorgar”. Però no tant el dret a callar per estratègia o covardia

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2278
32
Comentaris afegits 
Quim (Reus) 29-06-2008 - 12:14
Minar la democrcia
Voler 'deslegitimar' el ms alt tribunal, s atacar l'Estat de dred, s a dir, minar la Democrcia. Bon servei al pas senyor d'mnium...
Pep (Barcelona) 28-06-2008 - 13:35
Per qu?
Puigcercs vol que Alemanya guanyi l'Eurocopa de futbol. El seu nacionalisme, ms que al catalanisme s'acosta a l'antiespanyolisme.
Aitor (LH) 28-06-2008 - 00:21
Que el tombin, que el tombin...
Llavors el prxim estatut que tingui Catalunya ser el de Portugal
Ferran (Barcelona) 27-06-2008 - 20:43
Puigcercs segueix l'exemple de Carod
Alguna persona assenyada hauria de dir a Joan Puigcercs, d'ERC, que no tiri ms petards poltics.
Joan (Sabadell) 26-06-2008 - 19:27
Sentit com de Duran
No hi va anar Duran Lleida. Te ms sentit com,s sensat,serios.
TORNAR