e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Juny de 2008

No ho diu ningú. Els “piquets” no són democràtics gairebé mai. Es témen els “piquets”, i es calla. Per tal de tranquil·itzar I tranquil·itzar-se se’ls sol anomenar “informatius”. Però vegin vostès què passa a la realitat. Salta a la vista. El país gairebé segrestat per la vaga, segurament legítima, d’uns sectors, però que se sustenta bàsicament en l’acció d’uns “piquets” no tan legítims, i que a vegades, lamentablement, també tenen víctimes.

Salta a la vista que gairebé mai es limiten a “informar”. I quan ho fan, la manera i el to que solen emprar desmenteixen gairebé sempre la seva suposada “bondat”. No queden ja ciutadans tan ingenus que s’ho creguin. Els “piquets”, com el mateix nom indica, solen “picar” (punxar, colpejar, ferir, amenaçar, etc), d’una forma o altra. En resum, coaccionar, a vaguistes i a ciutadans.

Vegem com els defineix, per exemple, la Gran Enciclopedia Catalana: “grup poc nombrós de persones que en una vaga, una revolta, etc, s’ocupa d’impedir, mitjançant mètodes pacífics o coactius, que altres entrin al treball, vagin a votar, etc, o bé que es manifestin a favor o en contra d’alguna idea o programa”.

Pocs són els que només “informen” i només empren “mètodes pacífics”. I si es tracta de “piquets” que utilitzen “mètodes coactius”, en la forma i en el grau que sigui, exerceixen la violència. Empren, per tant, un recurs il·legal o delictiu. Això va en contra la llibertat generalment majoritària dels ciutadans, en nom d’una pretesa “llibertat de coacció”, per imposar uns pretesos o legítims drets de sector.

Aquest suposat “dret a la llibertat de coacció”, en defensa d’uns interessos respectables de grup (més o menys ampli), no existeix. Ningú té “llibertat de coaccionar” a altres. Moralment i jurídica és una pretensió inexistent i inadmisible. I si el resultat és un gran mal al bé comú, s’ha de perseguir aquests sistemes. No són democràtics; són clarament antidemocràtics.

Dret a la vaga, sí; però regulat. Dret a la violència, tolerància zero.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1768
2
Comentaris afegits 
Roser 16-06-2008 - 13:32
Montilla i els piquets
Algú en sap alguna cosa de quan el Montilla organitzava piquets?
jacint 13-06-2008 - 09:24
Ara també ho diu Zapatero
Això és el que ara -una mica tard, diu Zapatero: devant els piquets violents "tolerancia cero". Es clar, no són democràtics. Sòn delictius.
TORNAR