e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Juliol de 2012

Perquè es creï ocupació calen empreses. Perquè hi hagi empreses calen compradors. Perquè hi hagi compradors cal gent amb poder adquisitiu. Per a un país empobrit, com el nostre, cal buscar mercats fora. En resum: cal exportar.

Per exportar cal produir bons productes o innovadors, a preus competitius, i estar introduïts en països amb poder adquisitiu que ens comprin. Aquest, aparentment, tan simple manual és el que apliquen els sectors i els empresaris del nostre país que basen la seva economia en l'exportació.


Són els que, malgrat tantes dificultats i desànim, creen riquesa, ocupació i contribueixen al que ens queda de l'estat del benestar. Són els que cal encoratjar, ajudar i imitar. Són els que ens poden treure de la crisi. No les simples i inacabables retallades que, més enllà de la necessària austeritat, ens estanquen i empobreixen cada dia més.


Escollir bé uns quants sectors i empreses d'entre les que més i millor exporten i tenen més futur, i impulsar-los en la seva consolidació i creixement seria una tasca realista dels governs central i autonòmics. Un necessari, urgent i imprescindible primer pas –a anar ampliant– per reanimar l'actual situació de fallida.


Les grans xifres, les magnituds macroeconòmiques, de vegades no ens deixen veure la útil, callada i fructífera tasca de tants empresaris que lluiten cada dia a peu de fàbrica o establiment i aconsegueixen col·locar els seus productes i serveis en diferents països, sovint molt llunyans, o atraure un bon turisme, amb la qual cosa ens salven d'un més gran desastre econòmic. Les seves xifres de negoci, malgrat tot, són molt importants, i creixents, com ens diuen els informes més solvents.


Mereixen ser potenciats, perquè amb això enfortiríem l'economia del país. Aprenguem dels que en saben i del que va bé. Menys parlar de 'primes de risc', que cada dia ens deprimeixen i arrisquen més, i més sentit pràctic. I som-hi.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1800
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR