e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Desembre de 2011

Quan un polític crida a «no fer comèdia», cal escoltar-lo. Sap de què va la cosa. Sap el pa que s’hi dóna. Té experiència, pròpia i aliena. I si qui fa aquesta crida és gat vell en política i la formula de manera concloent i a tota la societat, raó de més per a prestar-li tota l’atenció.

Des del seu privilegiat lloc d’observació –com a expresident de la Generalitat– i la maduresa de tota una vida dedicada la política, Jordi Pujol aixeca ara la veu per advertir  que «s’ha acabat l’hora de fer comèdia o de tergiversar». «I això –afegeix– val per a tothom.»

Que polítics, mitjans de comunicació, intel·lectuals, sindicats i patronal –als quals es dirigeix principalment– sovint «fan comèdia o tergiversen» la realitat i les intencions, és obvi. Però que ho digui –i els ho retregui– tan clarament qui ha estat ficat en aquest terreny i en primera fila durant dècades, té la seva cosa. No són paraules buides.

L’expresident Pujol fa una crida a deixar aquestes pràctiques en aquests moments de greu crisi i precisament per ajudar a superar-la. «Als polítics –diu– ara més que mai els està prohibida la frivolitat, o la instrumentalització partidista, o l’ànsia de quedar bé a qualsevol preu. Al món mediàtic i a l’intel·lectual, també», assenyala amb èmfasi. «El món mediàtic i l’intel·lectual també han de dir les coses pel seu nom; i no han d’ensabonar».

Deixar aquestes pràctiques de fer comèdia i de tergiversar «és una condició inexcusable –adverteix Pujol– per a la recuperació de l’equilibri pressupostari i la superació del risc de fallida»; com ho és per a la «recuperació de l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball».

Sense sinceritat i honestedat en la vida pública, els seus agents deixen de tenir crèdit, i la societat s’instal·la en la desconfiança paralitzant i destructiva. Aquest és el missatge de fons de les paraules de Jordi Pujol.

Encara que també en porten una altre, i no tan neutral: que els electors no han girat l’esquena a l’actual govern de CiU a les urnes, sinó tot al contrari, precisament perquè CiU els ha dit ben clar que per a superar el greu moment que vivim ens esperen «suor i llàgrimes».

Em quedo amb el primer missatge, de més altura i abast: «S’ha acabat l’hora de fer comèdia». Una hora que no hauria d’haver arribat mai.
     
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1098
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR