e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener de 2009

La confiança no es demana, es guanya. Tota la intervenció de Zapatero en el programa Tengo una pregunta para usted tenia un clar objectiu: recuperar part de la confiança perduda pel president del Govern, fins i tot recorrent a noves faltes a la veritat. Així no es guanya la confiança.

Tampoc repetint, com una tornada: “hay que tener confianza”, “tengan confianza”, “yo tengo confianza”... Quan s’ha d’insistir tant en el moment de demanar alguna cosa, segur que en tens molta necessitat. I és molt probable que no ho aconsegueixis. La confiança no es demana, es guanya; i aquell que l’ha perduda de manera tan ostentosa, és difícil que la recuperi.

Quan s’han fet tants mèrits perquè molta gent ja no confiï en tu, resulta temerari i contraproduent pregar-li que torni a confiar. Sobretot si per intentar guanyar-te aquesta confiança es torna a insistir en el maquillatge dels fets i en les mateixes i noves mentides, enlloc de disculpar-se o demanar perdó.

L’evident nerviosisme de Zapatero durant el programa, la seva falta de seguretat interna, tot i l’assajat to contundent de la seva veu, les seves evasives davant les preguntes concretes dels ciutadans, i les escandaloses no respostes als problemes més urgents, donaren una imatge desassossegada i patètica, en els moments clau, d’un president del Govern desbordat per la realitat. Reclamava confiança... i un ciutadà li preguntà per què no dimitia.

Està bé donar la cara davant les dificultats, però si no dónes res més que la cara, allò més probable és que te l’inflin de bufetades. Quelcom semblant li ocorregué metafòricament. No es pot mentir tant i durant tant temps per tal que, quan surtis a l’escenari amb posat de bon noi –ja sense somriure i la mirada blava perduda-, les masses se’t tirin al coll per petonejar-te.

Potser se li hagi d’agrair aquesta gosadia, que també confirmà la seva autèntica escassa talla política, però si resulta sempre preocupant que un president de Govern hagi de sortir en el major fòrum públic per tal de demanar la confiança que ha perdut, que la mendiqui d’aquesta manera resulta humiliant per ell i preocupant pel poble.

La confiança es dóna i es guanya, no es demana ni es mendica.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1172
4
Comentaris afegits 
pedro (sabadell) 29-01-2009 - 20:55
Por algo caricaturizan a Zapatero como un Pinocho, con la nariz larga de tanto mentir. Lo ha vuelo a hacer ante las cámaras para todos los españoles
artur (Tortosa) 05-02-2009 - 11:57
El diccionari Pompeu Fabra diu mendicar, però aquest no és el fons del problema, sino que Zapatero demana, pidola, mendica la confiança que ha perdut pels seus 'mèrits', que ja és trist..Què pot demanar un Presi així?
Francesc (Barcelona) 05-02-2009 - 01:10
Amb tots els respectes, en català estàndard se'n diu "pidolar" o "captar", del "mendicar" castellà
Toni (Reus) 03-02-2009 - 00:49
És força humiliant que un president de Govern espanyol hagi de sotir a pidolar que es confii en éll. Això sho ha guanyat a pols...
TORNAR