e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Juliol de 2010

Montilla va entrar a la ratonera i hi ha quedat atrapat. I ara, que les forces de seguretat vigilen que no li passi res, al president. Sempre hi ha algun boig descontrolat, en aquests esdeveniments torrencials. Se sap com comencen, però no com acaben. A vegades, com ara, ni tan sols com començaran. Potser per això la Chacón, que a més diu està “muy satisfecha” amb la sentència, no anirà a “la guerra”.

La intenció de Montilla era canalitzar la protesta. Però va fer, un xic precipitadament, una encesa proclama d’«indignació» i de «consternació» cridant tots els ciutadans catalans a una “gran manifestació” per a protestar contra una sentència «intolerable» del més alt tribunal  que, segons ell, retalla un cinc per cent l’Estatut. Per tant, una manifestació contra el cinc per cent. La manifestació del cinc per cent. (Els bancs no donen pas tant!)

Com que això (que no és exacte) sonava una mica ridícul, i la manifestació s’havia de fer de totes passades, perquè ja estava preparada de molt abans de conèixer-se la sentència del Constitucional, es va recórrer a allò de la defensa de la pròpia “dignitat” encara que només haguessin tocat «una sola coma» (Artur Mas) del text estatutari. I a allò de «Som una nació; nosaltres decidim», que veurem com acaba... La cosa s’anava decantant força cap a rumbs sobiranistes...

La crida del president, que és la màxima representació de l’Estat a Catalunya, no anava per aquí; hauria estat no tan sols absurd, sinó un cop contra l’Estat de dret, en virtut del qual és president. Per això Montilla es va voler posar al davant de la manifestació i canalitzar el descontentament per la decisió del Constitucional. Però el riu s’ha desbordat, com era previsible; s’ha tornat un torrent esvalotat, amb més soroll i més força que orientació i objectiu clars, amb poca unitat, força desori partidista i molt distanciament entre la ciutadania i la classe dirigent. Altra vegada la Catalunya real i l’oficial.

El moviment desencadenat, amb totes les seves contradiccions, ja no admet que ningú l’encarrili. Les bones i imprudents intencions del president Montilla s’han desbordat. La manifestació ja no és ni de tots ni de ningú. Ni de l’Ômnium, ni dels quatre presidents de la proclama. (Pujol, Maragall; Barrera i Rigol, per cert ben diferents).I Montilla, que representa la legalitat, com s’ha vist, ja és una nosa. En certa manera som també davant una manifestació contra Montilla. ..Nosaltres decidim.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1002
6
Comentaris afegits 
Nuria (Santa Coloma Gramanet) 11-07-2010 - 19:09
T'he intuició política el Wifredo; l'ha encertada altra cop.ja va avisar als guardies que protegissin a Montilla, i aixì ha pasat.
Àngels (Sabadell) 11-07-2010 - 19:04
Crec que Montilla ha fet bé en encapçelar la manifestació; és la forma més intel.ligent de dominar-la i de que no el tractin d'anticatalà. S'ha de defensar dels que no el volen.
Lluís (Barcelona) 10-07-2010 - 23:18
El sr.Espina ja va advertir aquí que Montilla corria risc d'agressió a la gran manifestació, i va demanar que els agents de seguretat estiguessin el protegessin.És exactement el que ha passat durant la mani,i Montilla ha hagut de marxar escortat.Vergonya!
Fidel (Reus) 09-07-2010 - 12:24
Si Montilla és separatista està molt bé que la presideixi la mani. Paro si no ho és, com diu , és una hipocresia. No enganyi. ¿No és el representant m'axim de l'Estat a Catalunya?
Artur (Ripoll) 08-07-2010 - 12:56
Sera una manifestació independentista, ja que criden més que el pobre Montilla.
TORNAR