e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Maig de 2012

Les presses de Rajoy

Es comprèn la pressa de Rajoy. La seva pressa per fer reformes a fons, ja que les mitges tintes van enfonsar a Zapatero. La seva pressa per fer-les al principi del seu mandat, ja que ara rendibilitza la seva majoria absoluta i no ha de pensar en properes eleccions. La seva pressa per complir amb els mandats de la Unió Europea, que és qui ens pot prestar diners per tirar endavant.


Però la pressa sol ser una mala consellera. La pressa, de vegades, porta a prendre decisions immadures. La pressa pot portar a acumular en poc temps mesures que si són impopulars multipliquen el malestar social. Sobretot si es presenten en un to arrogant i poc dialogant. Fins i tot en el cas que siguin necessàries, encertades i urgents. La immaduresa, l'acumulació i la imposició, són tres errades que poden malmetre l'èxit de les millors intencions.


Als greus mals de la situació actual, encara que en molta part sigui heretada, no se li poden afegir altres mals. El cos social aguanta el que aguanta.


Pressa, sí, però madurant bé cada pas, no acumulant fuetades sobre esquenes ja ferides, i sense aires de superioritat per més que les urnes hagin investit a qui mana perquè governi. També hi ha ritmes i matisos en la manera de governar. Els canvis pretenen evitar caure en una possible intervenció o fallida. Portem anys de retard, cert, però córrer massa també té els seus riscos. De pressa, però sense passar-se.I els sacrificis que es demanen a la ciutadania, haurien d'anar acompanyats d'algun alleujament. Les retallades, compensades amb més clars i eficaços estímuls a la reactivació, encara que no pugui ser immediata. Cal atendre als emprenedors, perquè emprenguin, no perquè facin fora més gent al carrer. Més gent al carrer vol dir més agents a vigilar les manifestacions.


Cal complir, segurament per necessitat, les directrius dels dirigents de la Zona Euro en la que estem, però potser també negociant més a fons. També ells dubten, canvien d'opinió i no són uns àngels de la guarda.


Governar, sí, però compte amb les presses excessives i el to autoritari, senyor Rajoy. Governar no és córrer massa ... ni posar en marxa les tisores cada setmana. A més, cal repartir millor la roba que no es talla.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2402
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR