e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Setembre de 2010

Contra l’espoli econòmic espanyol a Catalunya sols hi ha una solució: declarar la independència. Aquest és el missatge directe i simplista de l’expresident del Barça, Joan Laporta, a l’hora de fer el salt a la política activa, al capdavant del partit Solidaritat Catalana per a la Independència.

Un llenguatge tan clar i decidit, el més populista de les formacions polítiques que concorreran en les pròximes eleccions catalanes, té prou força per a emportar-se vots no únicament dels catalans d’origen, sinó també dels catalans integrats procedents de la immigració. Toca directament la butxaca de tots els ciutadans.

És il·lusòria, a més de fora de la legalitat, la promesa de declarar-se unilateralment estat independent, raó per la qual no forma part, expressada d’aquesta manera, de cap programa electoral dels partits catalans amb representació parlamentària, Saben que així no és viable ni creïble.

Ni les dues grans forces polítiques amb possibilitats de governar, el Partit Socialista de Catalunya (PSC) i Convergència i Unió (CiU), com tampoc Esquerra Republicana, posen com a eix central de la seva campanya aquest lema laportista. Saben que, a més de suposar la divisió de la societat catalana –a la basca–, no és suficient per a arribar a governar. Això és més complex que un eslògan atractiu.

Però això no significa que aquesta proclamació tan populista no pugui atraure força vots. Laporta pot obtenir més vots del que hom creu. Per això es fa estrany que ni des del PSC –defensor de la totalitat de l’Estatut– ni des de CiU  –no independentista i partidària del realisme gradualista– no hi hagi respostes convincents al simplista plantejament d’un nouvingut a la política i es deixin marcar un gol per l’expresident d’un Barça triomfal.

Ni tan sols des de l’Estat es presenten arguments convincents que donin resposta al dilema “espoli o independència”. Aquí passa alguna cosa: O no s’atreveixen o no tenen resposta.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1484
12
Comentaris afegits 
Pep (Santa Coloma de Gramenet) 16-09-2010 - 11:29
Definitivament, no tenen respostes.
joan roca (barcelona) 13-09-2010 - 15:09
aquest tipus,en Laporta, es un fariseu.Recordeu un jugador que es diu Oloaguer Presas,es manifestava com independentista,en Laporta el va fer fora del club.
Isabel (Tarragona) 12-09-2010 - 21:01
Laporta té un cert carisma per conegut arrenu, pero ha tornat a fer el ridícul, precisament a La Diada !Molt bé, nano! Vas bé per anar a Sants
Jaume (Igualada) 11-09-2010 - 09:43
Té tot el dret a presentar-se a les eleccions, a saltar del futbol a la política,capitalitzan la notorietat que aquell li va donar, pero Laporta cada dia és vist com un demagog, a tenor de les seves declaracions i gestos.
Jordi B (Manresa) 09-09-2010 - 16:30
Que declarar unilateralment la indep. sigui inviable o il·legal és fals. El Tribunal internacional de l'Haia ho va aprovar amb l'exemple de Kosovo. S'hauria de convocar abans un referèndum d'autodet., però l'Estat espanyol no és democràtic de debò i no ho
TORNAR