e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Octubre de 2009

La Vanguardia denuncia el PSOE

Per dos dies consecutius, La Vanguardia ha denunciat pràctiques de censura en la llibertat d’expressió per part de la cúpula del PSOE, arran del Manifest de Cristians Socialistes del PSOE sobre la reforma de la llei de l’avortament.

«El Manifest –diu l’important diari de centre-dreta, que diumenge va publicar el text íntegre– s’havia de difondre abans de la manifestació de dissabte, però la direcció del PSOE el va bloquejar.» L’endemà, el seu director adjunt  i excel.lent cronista a Madrid, Enric Juliana, persistia en què «la direcció del PSOE intentava silenciar el Manifest de Cristians Socialistes, crític amb aquest projecte de llei», i el també socialista José Bono, president del Congrés dels Diputats, manifestava la seva adhesió al Manifest amb aquestes paraules: «He participat en algun dels seus continguts i he de dir que hi estic totalment d’acord.»

El text del Manifest, molt raonat i que entra en el nucli del delicat tema que ha provocat la gran manifestació a Madrid, ha estat elaborat i presentat per experts –catedràtics de medicina, d’història, de bioètica, etc.– i recull l’opinió d’un ampli corrent dins el socialisme espanyol. Tornen a enfrontar-se aquí, com en tantes ocasions, la moderació i el bon sentit de Bono amb el radicalisme populista de Zapatero, al qual aquell no va aconseguir arrabassar la presidència del Govern per menys d’una dotzena de vots, principalment catalans i maragallians.

Com que no és versemblant pensar que La Vanguardia disposés a temps de l’interessant document de Cristians Socialistes i en retingués la publicació, sometent el seu deure d’informar a les exigències de la direcció del PSOE (cosa que no estaria   malament deixar ben clar), aquest atemptat a la llibertat d’informació i d’expressió per part del partit del Govern de Zapatero resulta greu i hauria de tenir conseqüències internes en el PSOE.

No és igual donar a conèixer un manifest d’aquesta importància abans d’una manifestació popular, a la qual aquell text dóna bona part de raó en les seves motivacions, que fer-ho després.  Denunciar-ho és de justícia.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1814
3
Comentaris afegits 
Miquel (Barcelona) 31-10-2009 - 17:47
Llegiu el llibre "Critica de la poltica impura" de Wifredo Espina, s molt oport en aquest moment de corrupci potica destapada. Us interesser veritablement.
Antoni (Vic) 26-10-2009 - 04:33
la reacci de Zapatero,que es passa sovint de "gallito" devant la manifestaci i les propestes fonamentades de institucions i col.lectius, sembla que s de suavitzar una mica la llei. Dintre i fora del PSOE t problemes.
Antoni (Igualada) 20-10-2009 - 18:15
Fins i tot Cristians Socialistes fan nosa a Zapatero!!! I els hi vol tapar la boca I son del mateix partit!!!
TORNAR