e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Desembre de 2008

Realisme i utopia de Jordi Pujol. L’expresident de la Generalitat acaba de dir que «no aconsellaria que es proclamés la república, entre altres coses perquè, simplement, no s’aconseguiria». Voleu una visió política més realista?

Ho ha afirmat, com qui no diu res, en el Tercer Congrés Catalanista. Tanmateix ha explicat que en el cas que s’aconseguís una república catalana ell no seria pas l’últim a apuntar-s’hi. Una altra mostra de política realista –i oportunista?- de l’expresident Pujol.

I una tercera prova. No aconsella proclamar la independència de Catalunya perquè no hi ha massa social suficient per a assolir la plena sobirania i perquè Catalunya ha plantejat coses «amb un punt de frivolitat, lleugeresa i fanfarroneria que un país feble no es pot permetre».

Ha opinat, sense embuts, que Catalunya «no té prou pes polític ni recursos ni consistència interna ni serietat en la seva manera d’actuar per a proposar segons quines coses», i que «per a poder aconseguir la independència fa falta més suport i que es gestioni bé el país. Si no, per què volem la independència?»

Com a exemples del que, segons ell, ha estat una mala gestió, l’expresident ha citat “l’amenaça, no duta a terme,” del PSC de no aprovar els pressupostos de l’Estat i “l’escandalosa frivolitat” en la gestió de la crisi de la secada, a més del “tortuós procés de l’Estatut”, en què Catalunya no va calcular bé els seus actius.

Per tant, Pujol dóna per perduda aquesta batalla, però no la guerra. Què hauria de fer, ara, Catalunya, al seu parer? Doncs, una recuperació progressiva de "l'autoestima" i dels "mecanismes que fan que un país funcioni". «Replegar-se per a recuperar forces i tornar a sortir quan faci falta». Cal preguntar-se, però, si aleshores, de veritat, ja hi haurà “massa social” que li doni suport. Cosa gens clara...

Com sempre, realisme polític («No hi ha massa social que doni suport a la sobirania») sense renunciar al somni utòpic (Catalunya sobirana). Geni i figura fins a la sepultura.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2097
15
Comentaris afegits 
Joan Lluis (Bcn.) 31-12-2008 - 19:18
Recuperació progressiva de "l'autoestima" . Si Sr. Pujol, si vostè no l'haguera ensorrat fins a límits insospitats, pot ser ara i seriem molt mes aprop. Quina llàstima.
Bé Jordi (Girona) 30-12-2008 - 05:07
Veig pels comentaris q els lectors saben molt més q tots els estadistes plegats . Clar q sí, patriotes de sofà, vinga, agafeu les enquestes q volgueu i continueu fent el Braveheart. Mentrestant altres païssos ens superen en el PIB (q és el q importa)
Ja hi som (Barcelona) 30-12-2008 - 05:02
El sr Pujol en tot un exemple de Realpolitik ens diu el que pensa. Que a Catalunya hi ha purria igual de dolenta que Espanya. No és qüestió de bons (catalans) i dolents (espanyols) si no de que els mediocres són avui dia la majoria a les dos bandes.
Narcís (Manresa) 28-12-2008 - 23:14
Com més inmigrants vinguin i més temps manin aquí els socialistes, menys 'massa social' per donar suport a la independencia. Això és clar!!!
volem la independencia ara aquest vespre (sils) 28-12-2008 - 22:35
doncsaqui esta l'error o ara o mai o sin mireu la merad que hem aconseguit amb els anys de pactes que ha fet ell jo tampoc em pensava que ho aconseguiria letonia
TORNAR