e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Febrer de 2010


Els governs se'ls elegeix perquè governin. La seva obligació és governar. I si no en saben o no poden, el més lògic és dimitir. Deixar que governin d'altres.

Apel·lar a possibles pactes amb les forces polítiques adversàries, amb les que tenen altres programes i formes de governar, és una estratègia per guanyar temps per mantenir-se en les seves poltrones. Una trampa per intentar comprometre l'adversari en els propis fracassos. I un engany a la societat fent creure que es tenen les fórmules màgiques, però que la culpa és dels altres que no els recolzen.

Però els altres, els adversaris, no han estat elegits per governar, sinó principalment per controlar els que governen. I per preparar-se perquè si aquests fracassen els puguin substituir. Aquesta és la regla democràtica de l'alternança en el govern del país.

No és lícit fer trampes. No és honest. És una infidelitat als electors. Als que han donat els seus vots al partit del govern. No se'ls han donat perquè juguin a pactar o despactar. Per passar-se el seu programa electoral pel folre. Per fer tripijocs amb l'adversari, potser amb les cartes sota la taula. Els han votat perquè governin. No perquè inventin frases més o menys enginyoses, però falses.

Per exemple, quan el president Zapatero proclama, a crit pelat, que "mentre jo sigui president els treballadors no perdran cap dels seus drets", i resulta que són milions els que ja han perdut el principal: el seu lloc de treball, el seu dret a treballar. O quan el president Montilla adverteix que “la situació econòmica és delicada” i tots sabem que és desastrosa. No es pot perdre més temps amb excuses, amb tàctiques dilatòries o en comissions en via morta. Si no se sap o no es pot governar, a Madrid i a Catalunya, el lògic i l'ètic és dimitir. Convocar eleccions, perquè parli la ciutadania. No donar les culpes als altres. Els governs tenen l’obligació de governar, no de fer-ho veure i anar xumant de la mamella del poder.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1228
1
Comentaris afegits 
Núria (Tarragona) 26-02-2010 - 00:56
No s'hi escarrassi, senyor Wifredo, que no feran ni una cosa ni l'altra; ni en saben ni poden.governar. Esgotaran les legislatures per conservar les poltrones y agafats a la mamella.
TORNAR