e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Setembre de 2010

Falsos 'antisistema'

Aquests ajuntaments haurien de dimitir corporativament. Per pura lògica. No s’hi val a declarar-se oficialment “al marge” o “exclosos” de la Constitució i continuar exercint les seves funcions i seguir cobrant de l’Estat.

Això que ara fan desenes de corporacions locals catalanes –potser aviat arribaran al centenar– no és legal  ni legítim ni moral. Encara que, per si de cas, per si jurídicament els pogués caure alguna garrotada –administrativa o penal– que els deixés sense finançament i sense sou, tenen la precaució de fer constar, farisaicament, que aquesta automarginació o exclusió de l’ordenament constitucional és “moral”, no deixa de ser un contrasentit. Una burla a la llei en virtut de la qual es van constituir i un engany als seus electors, que els van votar dins la vigent legalitat democràtica.

No s’hi val, a jugar amb dues baralles. No s’hi val, a xuclar la mamella de la dida i ventar-li puntades de peu i repudiar-la. Així és com es corromp la política. Així és com la classe política perd tota la credibilitat. No és una qüestió d’ideologia. És pura inconsciència, pura indignitat. Es pot ser legítimament independentista, però dignament, sense tanta frivolitat.

El reconegut escriptor i vicepresident d’Òmnium Cultural Vicent Sanchís, declarat independentista, advertia, en un intel·ligent article al diari Avui-El Punt, que «l’adjectiu que no hauria de definir més l’anhel i el moviment independentista a Catalunya és la frivolitat». A la qual cosa caldria afegir: ni la hipocresia ni els jocs tramposos.

Això ens recorda el comportament de molts antisistema de boca i prou, com és el cas de la tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, que des del càrrec i el cotxe oficial tenia la incongruència i la barra de proclamar-se antisistema, devent el càrrec al sistema i xumant del mateix sistema.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1433
5
Comentaris afegits 
Jaume (Reus) 23-09-2010 - 17:43
A aquest pas qusi tot es fals, qusi tots els poltics son falsos...La poltica sembla l'art de la falsetat, qu l'utilitza millor i es veigi menys. Els del sistema i els antisistema! I tots cobren
Jordi (bcn) 20-09-2010 - 19:02
Sr.Wifredo, hauria de denunciar els intel.lectuals que estan a sou de l'Administraci i dels partits. Seria interessant saber per qu alguns parlen com ho fan. Vost t autoritat i valentia per fer-ho.
JOan (BCN) 20-09-2010 - 10:34
UN placer leerle seor Espina.
Carlos (Barcelona) 17-09-2010 - 17:30
Encertat com sempre, el senyor Espina. Un oasi de cordura en un mar d'eixelebrats.
Toni (Reus) 16-09-2010 - 20:35
molt ben dit, ja era hora. Aix s com jugar "a la puta i la ramoneta"...
TORNAR