e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Gener de 2010

Europa, la 'puntilla' a Zapatero

Europa podria clavar la puntilla a Zapatero. La seva presidència europea, de caràcter rotatori (és a dir, sense cap mèrit) i durant el curt període de sis mesos, pot ser suficient per a desemmascarar, encara més i a escala internacional, la seva inconsistència i la seva frivolitat. La seva incapacitat política de governant.

En aquest cas el tret li hauría sortit per la culata, ja que precisament ell esperava que aquesta presidència seria una ocasió per a refer la imatge tan malparada que té en el nostre país. Contràriament, el seu desprestigi internacional pot precipitar que caigui des del molt debilitat pedestal on s’esforça a mantenir-se amb falses fugides cap endavant.

Dins el mateix partit socialista s’especula ja amb noms alternatius com a candidats en les  properes eleccions generals. Fins i tot el mateix Felipe González, volent donar-li un cop de mà, no ha gosat dir més que «en aquests moments no hi ha ni un sol indicador que aconselli que Zapatero no sigui candidat en les eleccions del 2012». Qui tingui orelles per a oir ....  

Rodríguez Zapatero no té precisament un currículum que pugui exhibir a Europa. I menys en economia, que és el repte principal que haurà d’afrontar. Tanmateix, ha iniciat la seva presidència europea amb l’arrogància de presentar-se gairebé com un redemptor, pensant potser que els altres no es fixarien en la motxilla replena amb els quatre milions de desocupats que porta a l’esquena. S’ha equivocat una altra vegada.

És simptomàtic –comenta el solvent periodista Lluís Foix– que els grans mitjans de comunicació europeus coincideixin a assenyalar la fragilitat de la política econòmica de Zapatero, pel que fa a la manera d’afrontar la crisi a Espanya, i com pensa aportar solucions als problemes europeus. «Tanta unanimitat –conclou Foix– m’inquieta.»

Aquests mitjans de comunicació s’expressen no solament amb arguments, sinó fins i tot amb un to de xanxa, cosa que resulta especialment penós per als ciutadans del nostre país. L’anècdota de filtrar la imatge de Míster Bean en la web presidencial de Zapatero seria graciosa, si no reflectís el fons de la qüestió.  

I és que la premsa internacional colpeja un dia sí i l’altre també la flamant presidència espanyola de la Unió Europea. Per exemple, la idea de Zapatero de penalitzar els països que no compleixin (per art de màgia?) les previsions de creixement ha estat motiu de burla per The Wall Street Journal, que titula un dels seus editorials “Legislant la prosperitat”, en el qual comenta que Zapatero «ha arribat amb una enginyosa solució contra la crisi: fer-la il·legal.  D’aquesta manera –continua el prestigiós diari–, els europeus inquiets per culpa de la recessió i l’atur podran relaxar-se, ja que si el president socialista del govern espanyol se surt amb la seva aquests problemes seran, d’aquí a poc temps, prohibits. Com no se’ns havia ocorregut pensar-ho?»

Zapatero continua en els seus errors. Ara a escala europea. Potser segueix creient, també a escala europea, en la màgia del seu tarannà i del seu somriure, que aquí no ha servit per a res més que per a mantenir-se en el poder a cavall de moltes promeses... incomplertes. Però això no val, a escala europea, i en l’interior, a la llarga valdrà perquè dins el seu partit el comencin a considerar un obstacle per a les properes eleccions.

Bé podria passar-li que, al contrari de les seves pretensions, la presidència europea acabés clavant-li definitivament la puntilla.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1193
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR