e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Gener de 2010

Que els governants es converteixin en un problema és un contrasentit. Una incomprensible paradoxa. Una de les pitjors calamitats que li poden passar, a un país. Que els qui estan obligats a procurar el bé comú dels electors, que per a això foren elegits, siguin precisament un obstacle per a aconseguir-ho. Que els encarregats de resoldre els problemes esdevinguin un greu problema. Tanmateix, tot indica que això és precisament el que ara ens passa.

L’últim sondeig d’opinió del CIS és preocupantment il·lustratiu. Com comenta, amb motiu dels resultats d’aquest sondeig, l’agut observador i històric periodista, Lorenzo Contreras, «aquest sondeig ha situat la classe política en un trist lloc privilegiat del desdeny col·lectiu; el tercer lloc en la llista de problemes. O, si es vol, la calamitat política nacional número tres». Difícil descriure-ho millor.

Hi ha qui creu desmesurats aquests resultats demoscòpics, però resulta que són  una constant que es va repetint. Cosa que indica, si més no, que aquesta és la percepció que la ciutadania té dels qui un dia va elegir, a les urnes, per a governar i que ara la van defraudant seriosament. I com que la desqualificació és general, o amb pocs matisos, la preocupació per aquest fenomen fa esgarrifar, ja que no deixa on agafar-nos. Fallada de les persones o del sistema?

Davant d’aquest panorama és lícit que ens preguntem si gaires ciutadans se sentiran atrets per anar a votar en les pròximes eleccions, un cop hagin comprovat que es van equivocar en les anteriors, quan van escollir noms i/o partits, o que és el sistema electoral, o el que sigui, la cosa que no acaba de funcionar a l’hora de col·locar en els llocs de responsabilitat de la vida pública tants defraudadors públics de confiança i d’expectatives. Una veritable incògnita.

Ja solament cal esperar que tinguin alguna raó els qui creuen exagerats i/o fruit del pèssim moment que vivim els resultats d’aquell sondeig oficial. I que, de tant sentir-lo i repetir-lo, aquest sentiment generalitzat tingui molt de prejudici, perquè si fos una veritat absoluta ja estaríem en fase terminal d’asfíxia.

És a dir, podem pressuposar que els enquestats, tal com creu el bisbe Uriarte pel que fa als qui critiquen la seva diòcesi de Sant Sebastià, que ara deixa, «no coneixen la realitat» i que «hi tenen prejudicis tenaços en contra». Desconeixement de la realitat o prejudicis?, seria un alleujament. Però el mateix bisbe basc ens recorda, quan defensa la seva diòcesi i la seva feina, aquella afirmació d’Einstein que diu que «és més difícil desintegrar un prejudici que desintegrar l’àtom.»

Però a algun clau roent caldrà aferrar-nos, si volem sobreviure sense cap infart.  

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1331
3
Comentaris afegits 
Narcís (Vic) 08-01-2010 - 08:54
Seguiran abusant fins que en les properes urnes els fotem fora i en busquem uns altres.. I fins que no s'aixequin més veus com la del Sr. Wifredo denunciant els abusos de molts polítics que s'agafen a la cadira i no pensen res més.
Joan (BCN) 07-01-2010 - 19:04
suscrito al 100 % Por su avaricia y su sed de poder la clase politica en vez de solucionar los problemas crea nuevos frentes en la sociedad. Hasta cuándo ya, Catilina, seguirás abusando de nuestra paciencia?
Juan (Barna) 06-01-2010 - 23:25
No puedo por menos que agradecer las colaboraciones del Sr. Espina después de leer sus acertadas reflexiones, a mi entender, claro está. Sobre los prejuicios que puede explicar ese nefasto comportamiento de nuestros políticos, aquí son descarados.
TORNAR