e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Juny de 2008

El nacionalisme com a refugi

Laporta, president del Barça, ha buscat refugi en el nacionalisme català. Davant la tempesta de crítiques que li està caient pels pèssims resultats esportius del seu equip i davant de la important moció de censura, interposada amb el recolzament de molts socis, que ha d’afrontar, s’aferra, com a taula de salvació, al nacionalisme, fent-li a aquest un flac favor i, a més,  oblidant que no tots els socis, seguidors i simpatitzants del gran Club, que és el Barça, comparteixen aquesta ideologia política.

Per tal de salvar la seva presidència, Laporta ha acudit a nomenar entrenador del seu equip de futbol al popular i apreciat jugador Pep Guardiola, de coneguda simpatia nacionalista, i també, sense venir a to, al separatista crit públic de “Visca Catalunya lliure!”. Com s’apuntava recentment a la prestigiosa tertúlia televisiva “Els matins”, que dirigeix el bon professional Josep Cuní. Laporta està buscant “refugi”, en les seves hores de tempesta, en gests com aquests. Si Laporta vol dedicar-se a la política està en el seu dret, però no en polititzar un club esportiu emblemàtic que gairebé és de tots, i menys per salvar-se del xàfec de les crítiques esportives.

Mal senyal quan, per salvar-se d’unes crítiques esportives merescudes, s’ha de valer d’aquestes estratègies polítiques. I mal favor a la causa del nacionalisme català quan se’l fa servir de refugi personal per la càrrega d’emotivitat que desperta en alguns sectors minoritaris però altament combatius. Ni Pep Guardiola hauria de permetre que ningú (i menys quan ha fracassat) s’escudés en la seva bona fama esportiva, ni el nacionalisme polític català hauria de tolerar ser instrumentalitzat per interessos personals de qui no ha sabut exercir bé la seva presidència al front d’aquest Barça que, per ser “més que un Club”, ha d’estar per sobre d’ideologies i partidismes polítics.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1750
3
Comentaris afegits 
FERRAN (fberza@hotmail.com) 21-06-2008 - 16:53
BARCELONA
I tothom sap de quin peu calcen aquests dos. Un club de futbol, qualsevol, ha de romandre el ms allunyat que sigui possible perqu a dins del seu si ha de capiguer tota mena de gent que comparteix un sentiment noms esportiu.
FERRAN (BARCELONA) 21-06-2008 - 16:51
Excel.lent article
Es el mateix que penso jo; aquest hombre s un engalipador de primera. Fa servir el que sigui per tal d'assolir els seus objetius. O sigui, va d'independentista, quan el seu sogre i el seu cunyat van ser peces cabdals perqu arribs a president del Bara.
Pep (Barcelona) 09-07-2008 - 18:13
Per qu ser?
El fet que aquest hagi estat el comentari menys llegit dels que ha publicat Wifredo Espina en el seu blog, em sembla significatiu. El potencial lector noms coneix el ttol, en aquest cas "El nacionalisme com a refugi", per aquest no l'estimula prou.
TORNAR