e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Febrer de 2012

S'està matxucant  la gent per fer-la sentir-se culpable. Així serà més fàcil imposar sacrificis, durs i llargs. Si l'arriben a convèncer que és culpable, potser no només arribi a passar estretors resignada, sinó fins i tot contenta, per allò del bé de la col·lectivitat. Amb el seu sentit de la culpabilitat interioritzat, fàcilment s’autoinculpará. Fins i tot pot ser que arribi a demanar perdó en alguna processó de Setmana Santa. "Assumeixo, Senyor, aquesta creu, pels meus pecats!".


Però el ciutadà no en té la culpa, senyors polítics, banquers i estafadors. Els grans responsables de la gran crisi són vostès. Els que han dirigit el gran cotarro de la governació del país, els que han manejat com han volgut els diners grans i els que s'han embutxacat en grans obres públiques malgastadores o amb comissions putrefactes; no, no són els ciutadans normals i corrents.


Vostès han portat la batuta de l'enorme desconcert, han ordit els tripijocs econòmics i financers, o han omplert a vessar els paradisos fiscals, d'allà i d'aquí. No intentin derivar responsabilitats. Els primers que han de purgar els seus errors o les seves culpes són vostès. No insisteixin a 'carregar el mort' a la ciutadania. No intentin que la gent es torni rematadament masoquista, cosa que gairebé ja estan aconseguint, en vista de l'enorme resignació i la gran disposició a oferir-se en l'altar del sacrifici a aquests falsos déus.


És clar que l'immens 'embolic', que diu aquell, ja està armat. i ben armat. I cal sortir-ne. Però, escoltin!, que els ciutadans, imitant-los una miqueta a vostès, es compressin un cotxe millor, s’hipotequessin més del compte, fossin més als restaurants, viatgessin alguna vegada a les illes més exòtiques o compressin joies per lluir l'escot de la parenta o l'estimada, o cobressin en negre o 's’oblidessin' de declarar alguna cosa a la Renda o al Patrimoni. no sempre és pecat mortal. El seu, sí, senyors polítics potser incompetents o corruptes, banquers que hagin col·locat 'gat per llebre' o xuclat la sang als clients, estafadors de coll blanc o menys blanc assessorats, segurament, per professionals de les estratagemes brutes. Vostès sí, estan en pecat mortal.


Cal sortir, naturalment, de la crisi profunda que ens asfíxia, segurament amb el sacrifici de tots, però no tots amb el mateix sacrifici. Poseu-vos –els grans responsables– de genolls davant del confessionari de les grans culpes, i després pugin, els primers, als altars dels sacrificis cruents per redimir la Humanitat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2472
2
Comentaris afegits 
JR (Barcelona) 10-02-2012 - 14:40
Hem viscut en un mon irreal, com els infants, sense voler adonar-nos que som adults i per tant responsables per acció i per inacció de la nostra vida. No crec que el que estic dient sigui masoquisme, si no autocrítica i sentit de la responsabiitat.
JR (Barcelona) 10-02-2012 - 14:35
Els ciutadans som responsables, en la mesura que hem triat els nostres dirigents. Tots som responsables dels nostres actes i en democràcia els ciutadans ho som per haver triat a qui hem triat, sabent que el que prometien no era factible.
TORNAR