e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Desembre de 2011

Dos escàndols. Que Zapatero ocultés el veritable dèficit a Rajoy i que aquest pugi impostos quan va dir que no pensava fer-ho. S'al·lega que un es deriva de l'altre, és a dir, que sense ocultació de l'anterior govern no hi hauria necessitat que el nou augmentés impostos. Això es diu i sembla, però vagin a saber

...
El que passa sempre és que d'algun lloc han de sortir les misses. I que solen sortir de la sagristia. I en economia no hi ha més sagristia que la butxaca dels ciutadans. Per això, si el dèficit és bastant més gran del que es va dir, hauran de sortir més misses de la sagristia. Més tisores, d'una banda, i més impostos per una altra.

És el que ha passat. Rajoy no és cap sant miracler, com no ho era Zapatero, tot i aquest va acumular força pecats. Ara caldrà començar a comptar els de Rajoy. Governar comporta això. Però, a primera vista, la impressió superficial és que la música que surt de la sagristia de Rajoy sona una mica millor. Que és menys mentidera. Més realista i, fins i tot, més piadosa amb els més mal situats en aquesta crisi de cavall.

Retalla dràsticament els diners d'on es malgastava o no feia massa falta. Menys ministeris, direccions generals, subsecretaries, etc. Menys despesa en cada departament. Retall de les subvencions a partits polítics, sindicats, patronals ... I recàrrecs a les rendes, als capitals, a les propietats... I atenció preferent a jubilats, aturats i gent sense recursos. La música -veurem després la lletra- sona millor que abans.

Es troba a faltar allò tan bonic i repetit de l'impost especial a les grans fortunes... Què ha passat? O vindrà després de les eleccions d'Andalusia, el país encara dels grans latifundis? Però les grans fortunes de veritat ja no estan enganxades a la terra, són les que circulen per Internet saltant de compte en compte. No se les troba o no se les vol trobar?

Aquesta és una impressió 'urgent d'urgència'. Res més. Però, no s'oblidi, amb l'esquerra o la dreta, les misses sempre surten de la sagristia, de les nostres butxaques. És important que el govern sàpiga -i vulgui- mesurar bé la mida de la de cadascú, abans de ficar-li la mà. Veurem.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1499
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR