e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Juny de 2011

Preocupant imatge al voltant del Parlament de Catalunya. Quan per reunir-se en un plenari, la presidenta de la Cambra, el president del Govern i diversos dels seus membres, inclòs el responsable de seguretat, i alguns diputats, han de desplaçar-se en helicòpter per burlar la barrera d'una massa de "indignats" que impedia la seva entrada, alguna cosa important, de fons i de forma, passa al país i soscava la nostra democràcia.

Una democràcia no pot refugiar-se, viatjant en helicòpter o en furgons de la policia, per defugir la responsabilitat de complir i fer complir la voluntat popular expressada en les urnes. No pot acceptar aquesta humiliació pel despit d'alguns dels "indignats" que estan perdent el nord, esdevenint violents, i amb això la seva inicial legitimació.


No és concebible imaginar, encara que sigui en un altre context molt més greu, que un Adolfo Suárez o un Gutiérrez Mellado s'haguessin tirat a terra, en lloc de plantar cara, quan el dramàtic ‘tejerazo’ al Congrés dels Diputats. En el cas del boicot d'uns exaltats al Parlament català, han fallat la previsió i l'exercici de l'autoritat. I la humiliació s'ha imposat a la dignitat, que tant es reclama ens respectin. Què hauria fet, en un cas semblant, el president Jordi Pujol?

Després han vingut i vindran tot tipus de reaccions, verbals o fàctiques, però el mal està fet. Quan es tenen moltes competències i segurament amb raó se’n reclamen més, cal demostrar, en tots els camps, que se saben exercir com correspon. Catalunya no és un Estat, però és Estat en la part que li correspon. El seu Parlament i el seu Govern no poden funcionar a base d'helicòpter.


Si no s’afronten els problemes, de fons i de forma, que té el país i s'accepta aquesta humiliació de la nostra democràcia, es corre el risc que un dia (Déu no ho vulgui!), no ja en helicòpter, sinó que la veiem fugir en globus.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1169
1
Comentaris afegits 
PAu Miserachs (Barcelona) 15-07-2011 - 18:26
Tens tota la raó, amic. No s'encomaman ni a Sant Raimon de Penyafort a l'hora de fer un camí plé de espines. Pot ser que un nou Leonardo da Vinci els inventi algun apareill per no patir els moviments de les masses indignades. Quin teatre, senyor!
TORNAR