e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Novembre de 2010

En el mogut i poc interessant debat d’aquest diumenge, entre els sis líders de les formacions polítiques parlamentaries que es presenten a les eleccions, els dos principals candidats van donar la sorpresa amb un cop d’efecte just al final.

Montilla demanà, novament, fer el cara a cara, fins i tot renunciant que fossin dos, un en català i l’altre en castellà, i acceptant Mas sense reserves, fins i tot a fer-ho tot seguit la mateixa nit, cosa que la direcció de TV3, amb bon criteri, no va considerar oportú.

Amb totes les enquestes en contra, a José Montilla, que es mostrava nerviós, li interessa per si li pot ajudar a remuntar; a Artur Mas, més serè i una mica prepotent, podria perjudicar-lo qualsevol error o ficada de pota, quant les mateixes enquestes li son molt favorables. Ës comprensible aquell interès del socialista, com també una certa inicial resistència del convergent.

Ara, desprès de la pública recollida del guant montillià, la passada nit del diumenge, per part d’un crescut president de CiU, no hi ha excusa que valgui per escatimar als ciutadans l’esperat cara a cara. Desprès de les eleccions, els demés partits seran comparses o monedes de canvi a l’hora dels possibles.

Queden cinc dies hàbils. Si ara, pel que sigui, no es duu a terme aquest cara a cara, ja acceptat pels dos protagonistes, i que TV3 ha ofert transmetre i Josep Cuní a moderar, serà una autèntica estafa a l’opinió pública.

I si el candidat president Montilla ja ha renunciat als dos debats que volia (català i castellà) i  ha admès que sigui un sol, ¿podria negar-se Artur Mas, en un gest d’acostament, i també d'ampliació de l’audiència ciutadana, a què sigui bilingüe, segons aconselli la temàtica?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1421
6
Comentaris afegits 
Ïnés (Tarragona) 25-11-2010 - 10:42
Més importat que una llengüa en sí mateixa, és la llibertat de les persones, també, per tant, de parlar com vulgui. Les llengües estan al servei de les persones i no les persones al servei de les llenges, no?.
poliglota (còmode en 4 llengues locals i la Global (anglès)) 24-11-2010 - 17:28
No dieu que som bilingues?Doncs si som bilingues TOTS sabem el català i l'espanyol.Per tant,que Montilla parli en espanyol si es sent més còmode (es veu que el bilinguisme és "comoditat"?)
miquel (BCN UE) 24-11-2010 - 17:24
La política com un Teatre.Si jo mai parlo en castellà amb els meus pares,haig de parlar en castellà amb ells perquè tinc espectadors? Ho trobo patètic.Bilinguisme vol dir que tots dominem dues llengues.Si algú no entén el català,no és bilingue ni català
Pep (Santa Coloma) 24-11-2010 - 02:33
La Junta Electoral Central ha denegat el cara cara entre Mas i Montila, les úniques persones que tenen probabilitats de ser el proper president de la Generalitat. Després d'aquesta decisió, al elector que té dubtes, se li han restat elements de judici.
Pere (Granollers) 23-11-2010 - 18:37
Home!, és clar que hauria de ser bilingue el cara a cara, ja que Montilla en demanava dos, un català i un altre castellà. A més, son les dues llengues reals i oficials a Catalunya.
TORNAR