e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Maig de 2014

 

Manuel Jiménez de Parga va rebre un gran homenatge dels seus col.laboradors en la càtedra de Dret Polític a la Universitat de Barcelona, en ocasió del seu nomenament com a president del Tribunal Constitucional (2001).

Entre aquests hi havia de totes les tendències polítiques i ideològiques.. Jiménez de Parga va prestar un gran servei a la vinguda de la democràcia i a la llibertat de premsa, tant des de la seva càtedra (1957 y 1979), que es va convertir en un lloc d’encontre i refugi del millor de les personalitats acadèmiques aleshores preocupades i compromeses  en  l’adveniment de les llibertats democràtiques, com amb els seus aguts i recordats articles crítics a la revista ‘Destino’ i a ‘La Vanguardia’.

Home de tarannà lliberal i humanista va fer escola en el món universitari i periodístic, com demostra aquesta fotografia que publiquem en exclusiva. Gran conversador i de paraula fàcil i sincera, unes frases pronunciades a la seva natal, Granada, que  reivindicaven l'antiguitat i la identitat andalusa en relació a la catalana, van ser interpretades com hostils per alguns sectors d’aquí, que li van fer la vida impossible, malgrat tenir residencia a l’Ametlla del Vallès i considerar-se un català integrat.

Sovint confessava als més al·legats que el disgust que aquell incident li va produir l’acompanyaria durant la resta de la seva vida. Molts sectors de Catalunya no han estat justos amb l’important aportació al país i l’afecte demostrat per l’il.lustre professor i jurista Manuel Jiménez de Parga, que acaba de deixar-nos per sempre.

Gràcies i que descansi en pau.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
649
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR