e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Novembre de 2008

És preocupant aquest clima amenaçador que van creant alguns partits polítics, institucions i opinadors catalans en contra del què pugui decidir el Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Perquè és un atemptat directe a l’Estat de Dret i, en conseqüència, va contra el nostre sistema democràtic. Sigui en nom del que sigui –fins i tot, subjectivament legítim- són actituts antidemocràtiques.

És lícit discrepar de l’actual legislació fonamental, perquè en política no hi ha dogmes. És lícit, també, pensar que la nostra democràcia és perfectible i que caldria perfeccionar-la, atenent a la pròpia experiència i a la d’altres països amb més tradició democràtica. Hi ha camins legals –no sempre fàcils, és cert- per a fer-ho.

El què no és lícit és pretendre i crear el clima per a tirar a rodar la normativa bàsica que regula la nostra actual convivència. I a sobre, fer-ho desprestigiant les institucions, pressionant i amenaçant de desacatament. Per exemple, desprestigiant, pressionant i amenaçant de desacatament el nostre més Alt Tribunal, com s’està fent.

Si no s’acaten les sentències dels Tribunals, per més que desagradin a alguns, ens carregarem el sistema legal. Si ens carreguem l’Estat de Dret –per molt deficient que pugui ser-, instaurarem l’Estatut de l’Arbitrarietat, l’Estat del Més Fort, l’Estat del Caos. En política no hi ha dogmes, ni per a uns ni para els altres; hi ha normes de convivència.

Amb actituts com aquestes posem en perill la convivència. Ens carregarem, en definitiva, la Democràcia que tant va costar recuperar. Tinguem, també en això, “memòria històrica”. I responsabilitat històrica.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1739
12
Comentaris afegits 
Víctor (Vilanova i la Geltrú) 28-02-2009 - 20:04
És una vergonya que una llei que ha passat pel parlament espanyol i que ha estat votada pel poble català, ara quatre jutges se la poden carregar. Això, és antidemocràtic i l'estatut mutilat que sortirà del TC no és el que vam votar nosaltres.
miquel (Amposta) 09-12-2008 - 12:06
no es pot parlar d'estat de dret quan la Constitució la van pactar en una situació de por als poder fàctics. Tardà te part de raó
antoni (manlleu) 09-12-2008 - 12:01
una sentència contraria en el més fundamental seria molt dolenta per a la convivència.. El millor, una que retoqués el que veritablement no es pugui considerar constitucional i prou,per respecte a l'estat de dret
Josep Manel (BCN) 08-12-2008 - 21:33
Totalment d'acord amb vostè. Crec que una sentència contrària a l'estatut seria la millor, doncs una favorable no serviria per a amansir els radicals (com més els hi dones , més en volen). Hem estat espanyols des de fa més de 500 anys i ho continuem sent
Juan (Barna) 08-12-2008 - 20:32
Pues sí Sr. Espina, así está el patio (del corral, diría yo) y aun quedan cosas por ver y por oir, cosas que escandilazarán a los prudentes (cada vez quedan menos). Algunos, sin dejar de inquietarnos, ya no nos sorprenden los efectos de estos .....ismos
TORNAR