e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Març del 2014

Sentencia y la transición catalana

Otra polémica abierta: la sentencia del Tribunal Constitucional sobre la “Declaración de soberanía” del Parlament de Catalunya, que era más que una simple declaración política, pues preveía efectos jurídicos  al declarar expresamente, además de la “política”, la “soberanía jurídica soberana”

Mientras unos dirán que era ‘lo esperado’, alegando que es un tribunal “político”, otros se rasgaran las vestiduras con el argumento de que viene a echar “más leña al fuego” en el debate y los gestos sobre el llamado “proceso catalán” hacia la independencia. Todos tienen parte de razón. En estos momentos, no viene precisamente a calmar los ánimos, pese a ser  una sentencia muy matizada, equilibrada y razonable.

Sin conocer aún, al redactar...

Continuar llegint...

10 de Març del 2014

Cinisme polític

Aquest llenguatge hipòcrita i cínic que tant fan servir molts polítics, és la cosa que més desacredita la política. El doble i fals llenguatge. El buit, l’insultant. Tant l’heroic con el salvavides. No cal citar noms  -d’aquí i d’allà- per no reduir la categoria a anècdota. A més, aquests dies tothom els té al cap.

Dir el que no es pensa és pur cinisme. Proclamar com a cosa pròpia allò que no és sinó una consigna de partit, és pur teatre. Defensar allò que ja se sap que no és complirà  constitueix un vil engany. L’amagar sota la invocació de l’interès comú allò que és partidista o potser personal, és de jutjat de guardia...

El cinisme, la hipocresia i la mentida no són instruments honestos ni vàlids per a governar. La...

Continuar llegint...