e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Juny del 2013

Una carta per a Rajoy

De la important reunió al parlament català de polítics i representants de la societat han sortit dues coses concretes. Una, l'enviament d'una carta a Rajoy; i una altra, l'encàrrec d'un document de consens sobre el tractat en aquesta assemblea constituent del Pacte per al Dret a Decidir.

És un altre gest grandiloqüent amb el qual el president Artur Mes tracta de recaptar suports i al mateix temps passar-los la patata calenta, que li crema a les mans, del desafiament sobiranista que va decidir plantejar-li a l'Estat.

Tres coses han quedat clares entorn d'aquesta reunió del Pacte per al Dret a Decidir. Que uns partits no volen saber res del mateix -PSC, Ciutadans i PP, que no han assistit-, que entre els assistents hi ha diversitat d'opinions sobre el procediment a seguir i l'objectiu final, i que predomina el criteri que el que es faci ha de ser per la via del diàleg i la negociació.

Aquesta...

Continuar llegint...

18 de Juny del 2013

Artur Mas, personatge de tragèdia

Morir com un heroi o com un traïdor. En tot cas, morir políticament. S'està perfilant –si els déus no hi posen remei– el destí del president Artur Mas.

 És llàstima que qui podia haver estat un gran president de la Generalitat hagi optat per convertir-se en un personatge de tragèdia. En un d'aquests personatges que, enmig d'un gran espectacle, tan tremendista com inútil, acaben malament. Ell ho ha triat, en ús de la seva llibertat –i abús de la seva representativitat– escollint un camí d'errors i temeritats.

L'herència que va rebre del forjador de la Catalunya reconstruïda, Jordi Pujol –que amorosament el va elegir a dit–, no l'obligava a ser un hereu amb una fidelitat servil i sense personalitat, sinó a continuar i millorar la tasca amb noves cotes d'ambició i idealisme per a un poble amb identitat i llarga...

Continuar llegint...