e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Maig del 2013

El greu error de Wert

És paradoxal que la discussió sobre una llei d'educació porti a actituds flagrants de mala educació. Una norma que neix així porta en el seu si l'esperit de contradicció. No és, per tant, res prometedora. I com està encara en fase de projecte, hi ha temps per corregir l'error.

Que arran d'aquesta polèmica l'eurodiputat popular Vidal Quadras qualifica als dirigents nacionalistes catalans de "xusma" no és precisament educatiu ni tolerable. Com no ho és que el president Artur Mas, en referir-se als membres del govern de l'Estat, els anomeni despectivament "aquesta gent" i utilitzi, com ja comença a ser habitual, un llenguatge de guerra.

S'està ressuscitant, lamentablement, aquella nefasta dialèctica falangista d'"els punys i les pistoles", amb una dialèctica de mutu menyspreu, ofensa i d'enfrontament...

Continuar llegint...

13 de Maig del 2013

Esquiu Rajoy i xuleria de Mas

Eloqüents les fotos de la coincidència d'Artur Mas i Mariano Rajoy a la inauguració del Saló Internacional de l'Automòbil, a Barcelona. Els gestos amb freqüència delaten l'estat d'ànim. També un gest, de vegades, val més que mil paraules.

Així va passar en aquest cas. Es van guardar les formes –només faltaria!–, però l'actitud nerviosa i arrogant del president Mas va contrastar visiblement amb la del president Rajoy, aparentment més natural i propera, fins i tot una mica tímida. Sento constatar-ho aquí, perquè legalment tots dos són els meus presidents i sento més pròxim el català que l'estatal, encara que sigui –i no només per raons de la distància.

Cal  considerar-los a tots dos intel•ligents i preparats, encara que les dificil.líssimes circumstàncies en què els...

Continuar llegint...