e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Maig del 2012

Rostres torturats: Rajoy i Mas

Dues estampes preocupants. El rostre de Mariano Rajoy durant les seves declaracions als passadissos del Parlament, i el d'Artur Mas en l'entrevista televisada que li va fer Josep Cuní. Rostres sofrents de dos presidents patidors, que no van transmetre esperança i optimisme, sinó preocupació.Donaven la impressió que podien perdre la brúixola i la il·lusió. Que estan posant al límit els seus esforços per sortir de la crisi, i aquesta no dóna senyals d'afluixar. Llavors, un cop 'fets els deures', com asseguren, busquen desesperadament la salvació en altres planejaments. Rajoy, clamant a Europa perquè ens ajudi; Mas, encoratjant a l'enfrontament amb l'Estat, a qui acusa de xuclar la sang catalana. Semblen recursos dels que se senten a la vora del naufragi. Uns parlen del ‘caos grec’, altres d'eleccions anticipades.Si Espanya està fent...

Continuar llegint...

03 de Maig del 2012

Les presses de Rajoy

Es comprèn la pressa de Rajoy. La seva pressa per fer reformes a fons, ja que les mitges tintes van enfonsar a Zapatero. La seva pressa per fer-les al principi del seu mandat, ja que ara rendibilitza la seva majoria absoluta i no ha de pensar en properes eleccions. La seva pressa per complir amb els mandats de la Unió Europea, que és qui ens pot prestar diners per tirar endavant.


Però la pressa sol ser una mala consellera. La pressa, de vegades, porta a prendre decisions immadures. La pressa pot portar a acumular en poc temps mesures que si són impopulars multipliquen el malestar social. Sobretot si es presenten en un to arrogant i poc dialogant. Fins i tot en el cas que siguin necessàries, encertades i urgents. La immaduresa, l'acumulació i la imposició, són tres errades que poden malmetre l'èxit de les millors intencions.


Als greus mals de la situació actual, encara que en molta...

Continuar llegint...