e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 d'Abril del 2012

Triunfo y muerte de un diario mítico, El Correo

100 preguntas a Wifredo Espina, cuestionario del profesor Daniel E. Jones

Capítulo 7. EL CORREO CATALÁN


1. ¿Cuándo y cómo empezó su andadura en El Correo Catalán?

Resulta que despacharon al periodista Josep Faulí de El Correo Catalán, por decisión del mismo que lo había metido, mosén Rosell, que tenia mucha  influencia en el diario cuando el periódico aún era tradicionalista. Faulí, una persona inteligente y trabajadora, tenía un carácter  enérgico y impulsivo que le provocó  un fuerte choque con la empresa, que lo echó a la calle de forma fulminante, por haber alentado una protesta en la redacción con motivo, creo, de un conflicto laboral..

    Como buen amigo y compañero de promoción, me telefoneó enseguida para decirme que en el...

Continuar llegint...

19 d'Abril del 2012

Sublim o ridícul

Sona a ridícul gest del nen entremaliat que s'excusa davant el seu pare. O a formal penediment de confessionari. O a humiliació amb aspecte de grandesa que a molts els donarà compassió i pena.El Rei, en sortir de l'hospital: "Ho sento molt. M'he equivocat i no tornarà a passar "

Però amb les seves paraules admet que ha fet alguna cosa malament. Quina? Caçar elefants? Anar de campament amb qui sigui? Marxar del país precisament en un moment tan delicat?No sé si és tan greu caçar elefants com per posar en risc una monarquia. O anar de campament amb qui vulgui, encara que potser no sigui la primera vegada... Segurament el pitjor és haver marxat del país, precisament quan tants i greus problemes s'acumulen.Què és el que realment "sent molt" el Rei? De que aquest cop l’hagin...

Continuar llegint...

15 d'Abril del 2012

Caçant elefants...

Tres interrogants, almenys, sobre la real "cacera d'elefants". La notícia que el Rei s'ha trencat el maluc quan es trobava caçant elefants a Botswana, en caure al campament de l'expedició dels caçadors, és més que sorprenent.

Amb el respecte degut, preguntem:


– ¿Què feia el Rei caçant precisament elefants, als seus 74 anys d'edat, després de les seves recents intervencions de genoll i de peu i amb una salut més aviat delicada, ni més ni menys que a Botswana?

– Per què se'n va anar el Rei a caçar elefants a un tan llunyà país africà sent el seu nét encara a l'hospital, recuperant-se de l'incident del tret fortuït d'escopeta al peu, i sent la Reina a Grècia?

– Per què el Rei se'n va del seu país per divertir-se –de campament i cacera– en el moment...

Continuar llegint...