e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 d'Abril del 2011

Pujol i Mas, entre la minoria

No és lògic que la formació política que governa a Catalunya estigui entre la minoria de ciutadans que ha participat a la consulta sobiranista, tot i que figuri en el grup de la gran majoria del "sí", en el resultat de la votació. Així, Artur Mas i el seu Govern, com també Jordi Pujol, estan entre la majoria de la minoria.


Però el fet de la consulta i els seus resultats no han de infravalorar-se. Alguna cosa important es mou a Catalunya. De gairebé un milió i mig de barcelonins amb dret a vot en aquesta consulta, sense validesa legal, sobre la independència de Catalunya, s'estima en un 18 per cent la participació a Barcelona, on s'ha concentrat una gran mobilització, de la societat civil i ,de alguna forma, també, institucional i partidaria.


En total s'han sumat 257.645 vots, entre "sis" i "nos", xifra que conté la...

Continuar llegint...

11 d'Abril del 2011

Se senten els seus passos, els de Rajoy

Pot ser bo o dolent que arribi a la Moncloa. Agradarà o no agradarà, segons a qui. Però se senten els seus passos, els de Rajoy. Com se sentien, fa temps, els de Zapatero cap a la porta de sortida, ara se senten els de Rajoy cap a la porta d’entrada.

Dolent per a uns, bo per als altres. El temps ho dirà si finalment les enquestes a favor del PP es confirmen. En tot cas, la seva arribada seria més coherent amb la política que sembla que ara toca fer i que ja està fent, al dictat, Zapatero. La dreta sol saber més d’economia que l’esquerra. Aquesta sap més de repartir-la, bé o malament, però abans, o al mateix temps, s’ha de crear. D’on no ni ha, no en raja.

A Catalunya, a més, ja mana el centredreta de CiU, que pacta amb els populars de la intrèpida Camacho. I precisament el dia que es celebren els cent dies de la presidència de l'Artur...

Continuar llegint...

06 d'Abril del 2011

Zapatero fuig d’ell mateix

Es diuen i es diran tantes coses sobre l’anunciada retirada de Zapatero que, en el festival del xarlatanisme políticomediàtic s’intentarà confondre la gent.

Sol passar sempre, lamentablement, davant de notícies d’aquesta envergadura. Els polítics, en busca de notorietat i vots. Els mitjans, per tal d’augmentar audiència i publicitat.

Per als ciutadans, però, la cosa és simple i clara. Zapatero, aquesta vegada, ha fet cas a la veu del carrer: que se vaya. A la veu de la opinió pública expressada a les enquestes. A la veu dels milions d’aturats. A la veu dels que temen perdre el seu lloc de treball. A la veu dels pensionistes que veuen minvades les seves pensions. A la veu de l’economia fallida. A la veu d’aquells que el votaren i estan defraudats. A la veu d’un futur encara massa negre.

Per això, més que una retirada sembla...

Continuar llegint...

01 d'Abril del 2011

Pujol es revisa a ell mateix

No és un acte de contrició, però ho sembla. No diu que es va equivocar, però canvia de criteri. De savis és rectificar, si és que, en aquest cas, hi ha una sàvia rectificació. Encara que no és molt segur. Més aviat segueix en el seu hàbil "sí, però no" i "no, però sí".


La veritat és que l'expresident Jordi Pujol, des de fa un temps, ha entrat en un camí de revisionisme de les seves conviccions i plantejaments. Potser no molt profund, però aparentment bastant radical. No molt profund perquè en el fons és ell mateix, però ha modificat ostensiblement la seva estratègia i el seu llenguatge.


Pujol, a la vista de determinades circumstàncies que considera greus per a Catalunya, revisa les seves postures passades respecte d'Espanya, de les relacions Catalunya-Espanya, es revisa a ell...

Continuar llegint...