e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Març del 2011

Ja el tenen agafat, a Zapatero

Els grans empresaris ja el tenen agafat, a Zapatero. Ja segueix els seus dictats, que són els que necessiten i li ha imposat la Unió Europea. Per això ara li demanen que no se'n vagi. Que no convoqui eleccions anticipades, com no para de reclamar Rajoy "per al bé del país". Ja és el ‘zapatero’ que els fa les sabates a mida. Ja és "el seu" Zapatero.


Va ser en el dinar que va convidar a més de quaranta grans empresaris que aquests, s'assegura, li van pregar que no convoqués eleccions abans d'hora amb l'esperança, naturalment i ja és confiar, que complís les reformes promeses per sanejar el dèficit i intentar activar l'economia. En la línia del que fa un temps li va demanar Duran Lleida al Congrés: faci les reformes que cal fer per sortir del pou i vagi-se'n. En altres paraules: immoli-se’n en el foc de les dures i impopulars...

Continuar llegint...

15 de Març del 2011

'Mas, pero menos', per ara

'Mas, pero menos', per ara. És el perill d'anunciar, a bombo i platerets, que es va a formar el "govern dels millors". Encara no han transcorregut els primers cent dies de gràcia, i l'evident és que és el "govern de les millors ... retallades". En tots els terrenys. I això està calant en l'opinió pública. 

Retallades segurament necessàries - potser discutibles en la forma i matèries- per la necessitat de reduir el dèficit públic, que el nou govern català s'ha trobat com a herència del tripartit socialista-independentista-ecologista. Forces polítiques, aquestes, que van fracassar en l'intent de governar juntes, encara que algunes coses van fer bé especialment en el camp social, com reivindica l'exconsellera Marina Geli, durant els seus set anys d'atzarós mandat.

Però estem, novament, en temps d'eleccions, ara municipals,...

Continuar llegint...

09 de Març del 2011

El discurs de les tisores

El llarg discurs de les tisores s'està convertint en el discurs de la por. La seva reiteració emfàtica a tots els nivells oficials sembla més una competició que una convicció. Un ‘ara toca dir això’, per consigna o per escudar-se davant del que està caient o el que pugui venir, que una autèntica teràpia per preparar la remuntada econòmica. I els seus efectes són la desmotivació i la depressió. Devastadors.


Falta el discurs de l’al·licient, basat en uns objectius clars, concrets i possibles, que mobilitzi iniciatives, energies i recursos. Objectius d'estalvi per sanejar comptes que permetin nous projectes realistes, Objectius de captar capitals de fora –o de sota les pedres– per a aquests projectes immediats o futurs. Objectius d'exportació de béns i serveis, en forma de productes manufacturats competitius o de serveis del...

Continuar llegint...