e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juny del 2010

Guanya Zapatero i perd Montilla?

Davant la sentència sobre l’Estatut, la hipocresia brolla a raig fet. És a dir, l’esforç per a enganyar els ciutadans. Gairebé ningú no diu el que pensa ni pensa el que diu. Però com que cal pronunciar-se, engeguen la mentida més “políticament correcta” que convingui.

El president Zapatero es declara “guanyador”, i el president Montilla, “indignat”. Un diari de Madrid (ABC) ha proposat el joc de trobar “les set diferències” entre les primeres declaracions oficials de la vicepresidenta De la Vega i les del president Montilla, tots dos del mateix partit socialista. La cara i la creu. Res a veure les unes amb les altres. La vicepresidenta, triomfal; el president, consternat i cridant els catalans a sortir massivament al carrer. Hipocresies.

És revelador el que difon el diari El País: El president del Govern, José Luís...

Continuar llegint...

29 de Juny del 2010

Carta als Magistrats del Constitucional

Disculpeu la meva gosadia, senyors magistrats, d'opinar precisament en aquest moment que sembla decisiu per a l'Estatut. Després de tot, no vindrà d'una opinió més.És ras i curt: crec que haurien arribar a una solució de síntesi. A dictar una sentència que intentés encaixar el màxim de l'estatut català en una interpretació oberta i dinàmica de la Constitució. Interpretar aquesta és cosa de vostès, interpretar l'Estatut pot ser que s'escapi de les seves competències.Els articles del text estatutari són constitucionals o no ho són, vostès poden declarar algun o alguns com a inconstitucionals, però no poden canviar ni la lletra ni el sentit. Vostès no són els seus autors.Poden interpretar la Constitució, que és la seva feina, de manera que, sense...

Continuar llegint...

28 de Juny del 2010

A los Magistrados del Constitucional

Disculpen mi osadía, señores Magistrados, de opinar precisamente en este momento que parece decisivo para el Estatut; después de todo, no vendrá de una opinión más.
Claro y corto: creo que debieran llegar a una solución de síntesis. A dictar una sentencia que intentara encajar lo máximo del estatuto catalán en una interpretación abierta y dinámica de la Constitución. Interpretar ésta es cosa de ustedes, interpretar el Estatut puede que se escape de sus competencias.
Los artículos del texto estatutario son constitucionales o no lo son, ustedes pueden declarar alguno o algunos como inconstitucionales, pero no pueden cambiarlos ni en la letra ni en el sentido. Ustedes no son sus autores.
Pueden interpretar la Constitución, que es lo suyo, de forma que, sin traicionarla, le dé más vida y recoja mejor la realidad. Esta sería la síntesis...

Continuar llegint...

14 de Juny del 2010

Barça és esport i catalanitat, no separatisme

La golejada de vots a favor del nou president del Barça i contra el continuador de Laporta ho evidencia. El Barça és esport i és catalanitat, fins i tot catalanisme, però no és sobiranisme separatista.I el futur polític de Laporta, ha quedat seriosament cremat en aquestes eleccions que han tingut la major participació de la història del club i el més rotund triomf del guanyador, Sandro Rosell. Alguns gestos del fins ara president no només han estat més que discutibles, sinó clarament contraris a l'esperit del gran club barcelonista. A més, Laporta ha abusat del seu càrrec i del barcelonisme posant-los al servei de les seves ambicions personals i polítiques. El gran prestigi del millor Barça de la història, gràcies a la intel·ligència i qualitat esportiva i humana de Pep...

Continuar llegint...

07 de Juny del 2010

Les matusseries del PP

Mentre Zapatero s’enfonsa, el Partit Popular segueix ancorat en les seves matusseries. La major, segurament, no saber fer arribar a la ciutadania les seves propostes per superar la crisi. 

Enfonsat per les seves contradiccions, errors i la seva incompetència, el president del Govern té un futur negre a les urnes, tan negre com el del país, no només en l'economia, sinó també en la situació social i en la seva estabilitat política. 

Si es produeix el canvi, com tot indica, en les pròximes eleccions, avançades o no, serà més perquè Zapatero les haurà perdut que pels encerts del partit de Rajoy, que sembla esperar que el “cadàver polític” de ZP passi per davant la seva porta.

A hores d'ara, no s'explica com la majoria dels ciutadans coneix més les grans pífies del President, que els afecten directament en les...

Continuar llegint...