e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Març del 2010

L’Estatut supositori

El Constitucional no en té la culpa, la tenen els polítics que l’han posat davant l’obligació d’aconseguir la quadratura del cercle. No es tracta pas de coronar amb una aureola de sant tots els membres de l’Alt Tribunal, es tracta de denunciar tanta hipocresia dels polítics davant el tema de l’estatut català i la sentència que ha d’emetre, per imperatiu legal, l’òrgan encarregat de vetllar pel compliment de la Constitució.

El Tribunal Constitucional va ser creat pels polítics. Ells li van atorgar les competències que té. També foren ells els qui en decidiren la composició. La Constitució també la redactaren –en consens– i l’aprovaren els polítics; i la van sotmetre en referèndum a tots els ciutadans, que la van aprovar per una gran majoria. També a Catalunya.

Ara el Tribunal...

Continuar llegint...

15 de Març del 2010

Si les sotanes fossin de bronze...

Portaveus del Vaticà i de bisbats s’esforcen a demanar disculpes pels nombrosos casos d’abusos sexuals, especialment a menors, realitzats per sacerdots i en col·legis religiosos d’alguns països. I també per haver estat encoberts, en alguns casos, per la jerarquia, que castigava els culpables però silenciava els fets per allò d’evitar l’escàndol. Fins i tot han demanat perdó públicament, i en alguns casos s’ha indemnitzat les víctimes.

Al mateix temps, representants qualificats de l’Església s’entossudeixen a rebutjar que aquestes conductes d’alguns capellans tinguin res a veure amb el celibat obligatori. Llur tesi és que l’abstinència sexual imposada a les persones investides amb el sagrament sacerdotal és bona per al seu total lliurament al servei desinteressat als fidels, al qual s’ha consagrat...

Continuar llegint...

12 de Març del 2010

Que no vinguin els polítics!

Els polítics, com ninots de neu. Com fantotxes sense consistència. Per a entreteniment de ciutadans tractats com nens. Aquesta és la impressió que ha deixat la gran nevada, principalment en terres catalanes.

«Que no vinguin els polítics!», exclamava, significativament, l’alcalde de Lloret de Mar davant el caos en què la tempestat va sumir els seus ciutadans, com els d’altres moltísimes poblacions, fins i tot Barcelona. «No cal que vinguin els polítics, sinó els tècnics i els operaris.» Aquest era el crit sincer i espontani que reclama solucions i no presències decoratives, que demana gent eficaç i no cercadors de “la foto” o pescadors de vots.

Gairebé al mateix temps, Ernest Benach, president del Parlament, reconeixia per televisió que «els polítics no hem parlat mai amb la gent, mai; el que hem fet és...

Continuar llegint...