e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Abril del 2009

Zapatero no és precisament un geni

Seria reconfortant que això que Sarkozi ha dit de Zapatero no fos cert. Que no fos cert que el president francès ho ha dit. I que això que ha dit no fos cert. Però no podem tenir aquesta seguretat.

A tots els ciutadans ens agrada tenir un president de govern “de fiar” i “intel·ligent”. Perquè això dóna confiança, principalment en temps crítics. No sembla ser aquest el nostre cas.

Que Zapatero no és “de fiar”, ni en els assumptes nacionals ni en els internacionals, és, lamentablement, una impressió molt generalitzada que han avalat diversos personatges, des de Jordi Pujol a Mariano Rajoy. S’ho ha guanyat a pols, amb tot el que fa i tot el que diu.

Si, a sobre, fos cert, com sembla, que Sarkozi va dir que «Zapatero pot ser que no sigui gaire   intel·ligent», això afegiria un altre motiu...

Continuar llegint...

14 d'Abril del 2009

Ministres de "tribu"

Des de l’ombra de cada campanar és fàcil arrancar els aplaudiments dels paisans carregant totes les culpes a Madrid. I des del “quilòmetre zero” de la Porta del Sol resulta molt còmode al·legar sentit d’Estat per dissimular el desconeixement de les nostres distintes realitats.

Se sol demanar, per part dels respectius paisans i col.legues, que els homes i les dones de la seva terra o agrupació encarregats de dirigir un ministeri siguin representants dels seus pobles o interessos de grup, que des del Govern central “exerceixin” de catalans, de bascos, de gallecs, d’andalusos o d’on siguin, o d’afiliats a tal o qual grup o grupet. Error de miopia.

Al Govern central no s’hi va a servir la pròpia ‘tribu’, territorial o grupal, sinó l’interès general. Tampoc no s’hi va a  servir l’aparell centralista,...

Continuar llegint...