e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener del 2009

Mendicar la confiança

La confiança no es demana, es guanya. Tota la intervenció de Zapatero en el programa Tengo una pregunta para usted tenia un clar objectiu: recuperar part de la confiança perduda pel president del Govern, fins i tot recorrent a noves faltes a la veritat. Així no es guanya la confiança.

Tampoc repetint, com una tornada: “hay que tener confianza”, “tengan confianza”, “yo tengo confianza”... Quan s’ha d’insistir tant en el moment de demanar alguna cosa, segur que en tens molta necessitat. I és molt probable que no ho aconsegueixis. La confiança no es demana, es guanya; i aquell que l’ha perduda de manera tan ostentosa, és difícil que la recuperi.

Quan s’han fet tants mèrits perquè molta gent ja no confiï en tu, resulta temerari i contraproduent pregar-li que torni a confiar. Sobretot si per intentar guanyar-te aquesta...

Continuar llegint...

21 de Gener del 2009

Boniques paraules d'Obama

Massa boniques paraules perquè es compleixin. Obama és un somiador, un poeta de la política. Els grans líders sempre tenen molt de somiadors i de poetes. Sense bells somnis i un verb poètic no s'aixequen els ànims ni es mobilitzen les masses.

Obama, diuen, ha aixecat els ànims del món i conjurat noves energies en la gent. Amb dues paraules precises, oportunes i ben dites: esperança i esforç. Capaces de fer miracles. També de crear desenganys. La tossuda realitat es pot canviar, però fins a un cert punt... abans de l’horitzó

Ja sembla miraculós que, en les actuals dures circumstàncies, hagi sorgit un líder mundial de tanta solidesa. És més que un líder polític, gairebé un nou predicador de les benaventurances.

Por això el President negret ha arribat a l'ànima de milions de ciutadans...

Continuar llegint...