e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Desembre de 2013

Diuen que la crisi aguditza l'enginy. Darrerament, s'han creat empreses especialitzades que proposen als ciutadans enganxar publicitat als seus cotxes particulars, mitjançant vinils que es col·loquen al capó, a les portes o a d'altres parts. El vehicle es converteix així en un anunci rodant, bé sigui de cosmètics, de rellotges, de restaurants, de botigues... Això sí: el conductor rep una remuneració a canvi d'aquest servei publicitari. Tan interessant iniciativa, similar a la que fa anys que es va posar en marxa al sector del taxi, m'ha fet venir al cap una pràctica generalitzada de tots els concessionaris d'automòbils, consistent a fer propaganda del seu establiment -nom, adreça, telèfon o web- als portamatrícules dels vehicles venuts. En la majoria de casos, la mateixa publicitat també apareix als adhesius -fets a prova de rasqueta i acetona- que hi solen emplastrar al vidre del darrere. Que jo recordi, en cap dels concessionaris on he comprat un cotxe mai no m'han demanat permís per inserir aquesta publicitat al meu nou vehicle. I encara menys me l'han pagada.

Promocionar gratis una empresa concessionària privada a la matrícula durant tots els anys que ens dura el vehicle ho trobem d'allò més normal, perquè sempre s'ha fet així. És un dels molts costums que han esdevingut lleis no escrites, acceptades per tothom al peu de la lletra. Però s'hi ho mirem objectivament, veurem que és una pràctica inapropiada. Hem de continuar fent-los de franc un servei que altres fan cobrant? Que no havíem quedat que estem en crisi?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
762
1
Comentaris afegits 
Teresa Duch (Tarragona) 01-12-2013 - 20:09
Per enginy aguditzat, les empreses que s'han adonat que els concessionaris feien la viu-viu. Semblava quelcom inofensiu el nom de l'establiment emplastrat al vidre i guaita! publicitat gratuïta.
TORNAR