e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 d'Octubre de 2013

Impossibles

Afirmar que és “impossible” que Catalunya esdevingui un nou estat, com manté l’expresident espanyol Felipe González, és tant com dir que és impossible que a partir d’ara es creïn nous estats al món. Hem de concloure, doncs, que els quinze que s’han constituït a Europa i l’antiga Unió Soviètica en els darrers vint anys, o els més de cent que ho han fet al llarg de tot el segle XX, posen punt i final a una era? Sí, si ens basem en el que diu el president jubilat. Dubto, però, que ell mateix es cregui les seves paraules. González és ben conscient que els canvis al mapamundi depenen, en última instància, de la voluntat popular i de la gestió política de les diverses parts que hi intervenen.

El president jubilat també sap que els darrers territoris que s’han independitzat –alguns dels quals, per cert, pertanyen avui a la Unió Europea– han sentat un precedent administratiu que no es pot obviar. I que res que ja hagi succeït abans no es pot considerar “impossible”. Ni tampoc una “quimera”, com va dir el rei prejubilat. Tots dos també saben que, en aquest món, tot té un primer dia, fins i tot els estats.

El filòsof, matemàtic i premi nòbel de literatura Bertrand Russell tenia tota la raó quan va dir que “els científics s’esforcen per fer possible l’impossible. I els polítics, per fer impossible el possible”.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
881
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR