e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Setembre de 2014

FIL per randa

El premi Nobel de literatura i altrament president de la Fundación Internacional para la Libertad (FIL), el peruà Mario Vargas Llosa, ha afirmat que "el nacionalismo es probablemente el mayor problema de España" i que "en última instancia es la negación de la cultura de la libertad". Sens dubte, Espanya té un problema amb el nacionalisme: no és capaç d'acceptar-lo, llevat -és clar- que es tracti del nacionalisme espanyol, el qual, objectivament, és tan execrable o tan estimable com qualsevol altre.

Vargas Llosa no amaga el seu rebuig a les aspiracions nacionals de Catalunya, però en canvi presideix una fundació que assegura tenir com a objectius "la defensa y promoción de los principios de libertad y democracia". Que potser el nacionalisme català no n'és, de democràtic? I l'autodeterminació dels pobles, que no és tot un exercici de llibertat? De no haver-se fet valer aquest principi, el Perú de Vargas Llosa potser encara formaria part de la corona espanyola. A l'escriptor se li poden reconèixer tots els mèrits del món, però no pas el de la coherència.

La FIL de Vargas Llosa té entre les entitats associades la FAES de Jose María Aznar. Això explica per què la fundació de l'escriptor és tan restrictiva a l'hora d'interpretar els seus propis postulats. Ell i Aznar estan tallats pel mateix patró.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
937
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR