e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Febrer de 2014

El president infiltrat

D'aquí a cinquanta anys, quan l'expedient Cat's Independence sigui desclassificat, el món descobrirà sorprès que l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy va ser realment un infiltrat en favor de la causa independentista catalana. Els documents revelaran de manera inequívoca que tot el que va dir i fer durant el seu pas per la Moncloa -i també el que no va fer- va respondre a un pla perfectament ordit per tal d'augmentar el nombre de secessionistes i reforçar, així, el moviment social i polític que finalment va acabar proclamant l'Estat català. Ningú de l'entorn de Rajoy -i encara menys la seva mà dreta i successora, Soraya Sáenz de Santamaría- va sospitar mai de les intencions ocultes del president, ni tampoc del seu anhel malaltís de passar a la història com un dels grans herois de la nova Catalunya, juntament amb Artur Mas, Toni Soler i Pere Navarro.

Quan es facin públics els documents de l'afer, tothom entendrà el que avui, a l'inici de l'any 2014, esdevé incomprensible: el "no" sistemàtic de Rajoy a les demandes de més autogovern per a Catalunya; la manca d'arguments del president espanyol a l'hora de rebutjar un referèndum; la seva negativa a fer públiques les balances fiscals entre Catalunya i Espanya; el tancament de les emissions de TV3, Catalunya Ràdio i Canal 9 al País Valencià; l'ofensiva contra el català a les Illes Balears; la recentralització educativa i lingüística promoguda pel seu ministre d'Educació; els jocs de mans per endarrerir sine die la construcció del corredor viari mediterrani; les amenaces del seu partit de suspendre l'autonomia catalana; el discurs de la por com a única eina per rebatre l'anhel sobiranista de Catalunya... Tot, absolutament tot, haurà estat fruit d'un guió calculat al mil·límetre i d'una interpretació i posada en escena dignes d'un premi Gaudí.

Quan l'expedient Cat's Independence deixi de ser secret, el president o presidenta de l'Estat català probablement lliurarà a títol pòstum la Creu de Sant Jordi a Rajoy, i qui sap si també iniciarà els tràmits per fer-li un monument al Born de Barcelona, encara més gran que el construït al mateix lloc per honorar José Luis Rodríguez Zapatero. I els dos expresidents espanyols, autèntics pares de la independència de Catalunya, esdevindran el principal reclam de la reeixida Ruta 1714 creada cinquanta anys enrere.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
840
1
Comentaris afegits 
Tate Cabr (Sant Cugat del Valls) 01-02-2014 - 18:19
Que brillant Enric!! Tant de bo segueixin atiant la fbrica madrilenya d'independentistes catalans!, fins i tot el meu pare que era franquista, ara seria independentista!
TORNAR