e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 d'Octubre de 2013

Barcelona World, una oportunitat immillorable

Quan hi ha oportunitats empresarials i el marc econòmic és més que delicat, cal que tots ens posem a treballar i no posem traves als grans projectes sense haver analitzar abans la seva realitat i les perspectives que ens dibuixen a curt i mig termini. La ocasió que tenim davant amb el futur complex turístic de Barcelona WORLD és única i del tot innegable.

Alguns indicadors, com les xifres de l’atur, i les lectures dels experts en economia, que segueixen parlant de recessió i temps difícils, contrasten a les comarques de Tarragona amb la creació d’aquesta futura àrea d’oci i residencial. Els municipis de Vila-seca i Salou seran els principals beneficiats, atès que el complex de Barcelona World, es construeix a terrenys d’ambdues poblacions, però és evident que les localitats més properes en notaran els efectes.

El turisme, únic sector que aguanta les envestides de la crisi, és el principal motor a la Costa Daurada, i a la resta de les comarques de Tarragona ja siguin de costa o d’interior, i no hem de posar pals a la roda per garantir que es puguin generar noves oportunitats, diversificar l’oferta, cercar mercats que estan en creixement i alleugerir a sectors, com el de la restauració o el del comerç, que viuen també dels qui venen a passar les seves vacances aquí.

L’anunci fet pels propietaris de Port Aventura, fa pocs dies en el marc de la XII Jornada Gresol celebrada a Salou, que comportarà la construcció de sis hotels de 500 places cadascun amb gestió directa des del parc temàtic, és una molt bona noticia. El turisme familiar és cada cop més important i la Costa Daurada té al·licients suficients per cobrir les seves demandes i necessitats. No es tracta només de renovar-se, que també cal fer-ho, sinó de reinventar-se a nivell empresarial per donar a la zona el marc idoni entre allò que tenim de manera natural, sol i platja, amb allò que podem generar al seu voltant com la gastronomia, establiments hotelers de qualitat i una oferta comercial variada i amb personal format per atendre a mercats emergents com el rus o el xinès i al turisme de sempre que està consolidat com l’anglès, el francès, l’alemany i, en el cas de Salou, també a l’irlandès que cada cop té més presencia.

El turisme de jocs i negocis, amb l’espai que crearà la família Ho, els hotels que edificarà la cadena Meliá i els que ha anunciat ara Port Aventura donaran feina a milers de persones tant en la fase de construcció com quan estiguin oberts al públic. És més que previsible que l’atur a Tarragona baixi a un ritme molt més alt que a la resta de l’Estat Espanyol on no hi ha previstos projectes com el Barcelona World. I de pas, amb l’obertura del macrocomplex, garantim l’estacionalitat de la temporada turística que tantes vegades s’ha preconitzat des dels patronats de turisme i tant costa assolir.

El projecte, perquè els dies passen i anem veient noticies que en parlen, es consolida i començarà a agafar forma el primer semestre del proper any. El Consorci Recreatiu i Turístic ha definit ja el seu futur i serà una peça clau per impulsar el projecte. Ara toca, com deia abans, que tots ens mirem el Barcelona World com allò que és, una oportunitat, una sortida, una esperança.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1150
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR