e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Març de 2014

Ningú pot posar en dubte que la reactivació de l’economia ha de passar per afavorir als sectors productius i donar un cop de mà a aquells que intenten ser-ho entrant per primer cop al mercat laboral. Això, traduït en politiques adients, significa que als autònoms i als emprenedors se’ls han de donar alternatives per la seva supervivència en uns moments no aptes per les gestes a cegues.

L’any 2013, el balanç entre altes i baixes d’autònoms va ser en positiu arreu de l’estat. Les afiliacions van augmentar a un nivell similar al de les baixes, que no significa en cap moment un bon símptoma, i es va evidenciar que cada cop són més les persones que veuen la seva sortida al mercat laboral en l’autoocupació. Hem d’evitar que aquesta balança, ara equilibrada entre altes i baixes, es decanti cap al cantó negatiu.

Si les petites i mitjanes empreses i els autònoms són la base del teixit empresarial català, i també de la nostra ciutat, cal acabar amb els seus mals endèmics facilitant-los d’una forma real i sense restriccions l’accés al crèdit perquè la manca de recursos crediticis, sumada a la morositat pública i a l’economia submergida, són el llast d’aquest sector productiu.

La caiguda del consum, per la continuada davallada de les vendes del comerç al detall i per les elevades xifres d’atur que es registren mes a mes, tampoc conviden a l’optimisme. Per tant, a més d’obrir l’aixeta per dotar-los capacitat creditícia, hem d’aplicar altres formules per ajudar-los. Bonificar a tots els autònoms i a tots els nous emprenedors a través de las plusvàlua, l’Impost de Bens Immobles o l’Impost d’Activitats Econòmiques és una altra mesura que, des del Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Tarragona, ja hem proposat en forma de moció que es va aprovar al darrer ple. I remarco que aquesta proposta ha de ser aplicada tant als autònoms que ja tenen operativa la seva activitat com a tots aquells que ara, en plena crisi, se la juguen en el mercat de l’emprenedoria. La nostra proposta, que no posa en perill les inversions municipals de cap ajuntament ni fa trontollar cap pressupost, es base en bonificacions graduals de manera que el primer any se’ls rebaixi un trenta per cent l’import del lloguer, el segon any es baixi al vint per cent i el tercer any es passi al deu per cent.

La ocupació d’espais per a petites i mitjanes empreses ha de ser un altre al·licient per mantenir l’activitat o iniciar-ne una de nova. Els preus dels lloguers han baixat els darrers anys però continuen sent inassequibles per moltes persones que necessiten en els seus inicis un petit espai dotat de serveis mínims on treballar i atendre als seus clients.  Hem de posar doncs al seu abats l’oferiment de serveis a preus competitius, inclosos els del lloguer de la seva seu o despatx, als autònoms que ja tinguin en funcionament la seva activitat. I com a mesura complementària, els vivers d’empreses haurien de disposar d’un espai físic per empreses que tinguin més de tres anys per ajudar a la seva consolidació més enllà dels seus inicis.

Hi ha altres propostes interessants i beneficioses per facilitar-los el seu dia a dia. Han de poder disposar de serveis comuns amb el preu que ja paguen pel lloguer i cal oferir-los assessoria i consultoria gratuïta. Amb totes aquestes accions que proposem des de CiU, els autònoms es consoliden, els emprenedors creixen i el principal motor econòmic de casa nostra, que bàsicament són ells, es garanteix.

Victòria Forns i Fernández
Diputada de CiU al Parlament de Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1621
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR